HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.01. 13:15 sanya21

Az utolsó forduló jelentősége

Címkék: tipp nfl playoff alapszakasz

Az NFL alapszakasz utolsó fordulójára most vasárnap kerül sor. Hétfő esti meccs ezúttal nem lesz, minden fontos kérdés ezen az egy napon dől majd el. Lássuk melyik mérkőzésnek mi a tétje. Számos csemege és elemezni való vár ránk, nem csak az, kik lesznek a bejutók a rájátszásba. Hogy a talán legfontosabbat említsem, a tét nélküli meccseken ti játszatnátok a kezdőket, kockáztatva ezzel egy sérülést?

Magyar idő szerint 19 órától:

Pittsburgh @ Cleveland: Ha nyer a Steelers vagy a Baltimore veszít, biztosítják a 2. kiemelést és egy hét pihenőt (bye week). Vereség esetén a 6. helyig is csúszhatnak akár. A Browns leginkább a becsületéért, és edzőjéért, Eric Manginiért játszik. Szerintem nem okoznak meglepetést.

Cincinnati @ Baltimore: A felállás hasonló, mint fent, de A Ravensnek a bye weekhez a Steelers ellen is szurkolnia kell. A maguk dolgát valószínűleg simán megoldják.

Oakland @ Kansas City: Az Oakland legfeljebb "erkölcsi győztes" lehet egy esetleges sikerrel az Arrowhead stadionban, a csoportot már megnyerte a Kansas. Ők ha  nyernek 3. kiemeltek, ha nem, 4.-ek. Ez alapján a rájátszás első hétvégéjén valószínűleg a Ravenst vagy a Jetset kapják. Szerintetek melyik kellemesebb ellenfél?

Buffalo @ NY Jets: A Jets nagy szerencsével elcsípheti az 5. helyet, most a 6.-on állnak. Ez azért kevéssé motiváló, így is úgy is igen nagy valószínűséggel idegenben játsszák majd végig(?) a playoffot. A Buffalo feljövőben van, úgy tűnik megtalálta a jövő évi kezdő iránítóját Ryan Fitzpatrick személyében. Akár megleeptést is okozhatnak.

Miami @ New England: Floridából a fagyos északra menni télen sosem könnyű. A Delfineket az segítheti, ha a Pats pihenteti kulcsjátékosait. De erre kicsi az esély, legfeljebb a második félidőben valószínű.

Tampa Bay @ New Orleans: A Szentek bent vannak, és ha az Atlanta veszít a csoportjukat is megnyerik. Azonban a Tampa fiatal csapatának is van még esélye, ezért maximálisan hajtani fognak, főleg, hogy a számukra kritikus meccsek később kezdődnek. Meglepetést fognak okozni.

Minnesota @ Detroit: Elsőre tét nélkülinek tűnik a találkozó, de a Vikings ideiglenes edzője, Leslie Frazier akár meg is szerezheti az állandó státuszt egy szép teljesítménnyel.

Carolina @ Atlanta: Gyakorlatilag osztálykülönbség van a csapatok között, és bár a Falcons a múlt héten kikapott otthon, ez kétszer egymás után nem ismétlődhet meg.

Az esti meccsek pedig (magyar idő szerint 22:15)

 Jacksonville @ Houston: A Houston az edzőjéért, Gary Koubiakért játszik, akit segíteni a legfrissebb hírek szerint a Dallastól elküldött Wade Phillips érkezhet védekező koordinátorként.  A Jax pedig szurkol a Titansnak, hogy győzzék le Peyton Manningéket, mert hiába nyernek, ha ez a kisebb fajta csoda nem segíti meg őket.

 Tennessee @ Indianapolis: A tét a Colts számára óriási, a playoff. Persze a Titansnél pedig Jeff Fisher állása is veszélybe kerülhet, hiába ő szolgál a legrégebben vezetőedzőként az NFL-ben.Vajon Manning vagy a Titans védői kerülnek ki nyertesen a harcból? Ez utóbbi meglepő lenne, de mi erre szavazunk.

NY Giants @ Washington:  A Giantsnek nyernie kell, és reménykedni, hogy a Packerst legyőzi a Bears. Egyik sem egyszerű ügy. A saját sikerükben azért inkább bízhatnak.

Dallas @ Philadelphia: Igazi rangadó - lehetne, ha a Cowboys úgy játszana, ahogy elvárták tőlük a szezon előtt. Az Eaglesnél Vick pihenni fog, és még ki tudja hányan. Az eredménytől függetlenül a 3. kiemelés az övék. Ezért el is fogják kicsit "lazázni" a meccset, mégha a közönség ennek nagyon nem is fog örülni. De mindenki tudja, a jövő hétvége a fontos.

Arizona @ San Francisco:  Igazi tét nélküli rangadó. Nem várható öldöklő küzdelem, a hazai csapat nyer, bár épp most rúgták ki az edzőjüket, Mike Singletaryt.

Chicago @ Green Bay: Igazi klasszikus, amely ezúttal főleg a vendég hazai csapat számára van téttel . Ha nem nyernek túlnyomó valószínűséggel búcsút inthetnek a rájátszásnak.

St. Louis @ Seattle: Az éjszakai meccs dönti majd el az utolsó playoff helyet és az NFC nyugat első helyét. Bármennyire ciki is 8-8-cal esetleg 7-9-cel (Seattle) rájátszásba jutni, a jövő héten a pályán már nem nézi ezt senki sem. Újonc irányító kontra a 12. játékos, a Seattle-i közönség. Bradford eddig jól bírta a nyomást, talán most sem fog meginogni. Meg azért egy kicsit talán jobb csapat a Rams.

 


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr402552025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása