HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.02. 13:13 sanya21

NFL karácsonyra

Címkék: könyv karácsony ajándék nfl pulóver

Az alapszakasz és a karácsonyi ünnepek utolsó napjának délutánján engedjetek meg egy személyesebb bejegyzést, amely könyv és ruhaajánlónak egyaránt felfogható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karácsonyra megleptek, illetve megleptem magam ugyanis néhány NFL-es ajándékkal. Az egyik mindannyiunk kedvenc kommentátorának Faragó Ricsinek (és társszerzőjének „Galuskának ”) NFL könyve volt. Remek ajándék, csak ajánlani tudom mindenkinek akár sajátrészre, akár kezdő vagy haladó amerikai foci rajongó barátok számára. (Esetleg barátnőknek, hátha megértik, megkedvelik a játékot. Hátha a sok szép kép lesz amivel elérjük náluk ezt a csodát – bár ha jobban belegondolok, nem biztos, hogy a dögös cheerleader lányok szolgálnak majd náluk döntő érvként…) De vissza a belbecshez! Mit említettem, mindenki találhat benne magának csemegézni valót. A sportág szabályai, az alapfelállások és a posztok is benne vannak – azoknak akik még csak most ismerkednek az alapokkal. De olvashatunk egy hosszú történeti részt is, a szezonok vázlatos szöveges összefoglalásával, és a Super Bowlok eredményeivel, legfontosabb adataival. Ezen túl minden csapat és ötven kiválasztott legendás játékos karriertörténetével is megismerkedhetünk, Troy Aikmentől Rod Woodsonig. Bónuszként kapunk egy híres magyarok az NFL-ben fejezetet is, amelyről egy kicsit azért az volt az érzésem, hogy mindenki szerepel benne, akinek legalább egy nagyszülőjének valami köze volt az Osztrák-Magyar Monarchiához. De ha ez túlzás is, mindenesetre az talán biztos, hogy a Magyar vagy-e? kérdést a legtöbben meg sem értették volna, ha pedig angolul tesszük fel nekik zömüktől egy határozott No lett volna a válasz. De persze ez nem baj, a történetek érdekesek, és mi még itthon büszkék lehetünk a tudtukon kívül is magyar származású játékosokra. Ezután jön az európai és hazai focivilágot bemutató rész, majd desszertként kapjuk a már említett csini cheerleadereket, és más színes fotókat. Szép könyv, igényes kötés és papír, sok tartalom. Érdemes beszerezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emellett rendeltem magamnak a hivatalos NFL Shopból is egy pár ruhadarabot. Egy barátom hozta őket, kalandos úton értek ide, hóviharokon keresztül, hol elvesztek, hol meglettek, de aztán csak a kezembe vehettem a pakkot. Hát kicsit csalódott vagyok. A pólók igen vékony anyagúak, a cizpzár műanyag, és bizony az amerikai méretezés kissé más, mint amit itthon megszoktunk. 180 cm és kb 80 kiló vagyok, de némely L-es póló alja közelebb van a térdemhez, mint az övemhez. A képen is látható pulcsira ez kevésbé igaz, az szerencsére jó lett. De azért azt tanácsolom, csak óvatosan a méretekkel!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr432554045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása