HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.02.10. 09:12 sanya21

Út a győzelemhez - Aaron Rodgers története

Címkék: vélemény super bowl 2010 packers rodgers

Mi kell a győzelemhez? A statiszitikáknál és pontos, erős dobásoknál fontosabb dolgokat is megtanított számunkra az idei Super Bowl. Rick Reilly (ESPN) írását annyira jónak és hasznosnak találtuk, hogy úgy éreztük, fontos lefordítani, mindenkinek hasznára válik, aki elolvassa, legyen az sportbarát, vagy olyan vakaki, aki még sosem látott NFL mérkőzést.

"50 év múlva, amikor majd megírják Aaron Rodgers életének történetét a legtöbbet nem az bombaerős karjáról, a Houdini-féle meneküléseket bemutató lábáról, nem a távcsövespuska pontosságáról vagy nem arról fognak mesélni, hogy milyen bátor maradt akkor is amikor már égett a lába alatt a talaj. Arról fognak írni, hogy milyen végtelen mennyiségben volt képes a megbocsátásra. Mindaz alatt a pokol alatt, amit Brett Favre-nak köszönhetett, azalatt a jojózás alatt, amit Favre a karrierjével csinált - ezek alatt az évek alatt Rodgers sosem veszítette el a türelmét, sosem rohant ki ellene. Megbocsátott és tette a dolgát. Ugorjunk előre élete legfontosabb pillanatához! Február 6. 45. Super Bowl, Dallas, Texas. A csapattársai ellene fordulnak. Elkezdik elejtegetni a labdákat. Öt tökéletes passz hullt a földre.

A főbűnös az elkapó Jordy Nelson volt, egy harmadéves srác, aki nem egy, nem kettő, hanem három szobaszervízszerű, "pontosan ahogy parancsolod" passzt ejtett el teljesen üresen állva. De elvesztette Rodgers a türelmét vele szemben? Veszekedett vele? Nem. Rodgers valami döbbeneteset csinált. Továbbra is neki dobált. A mérkőzés vége felé amikor a mérkőzés kiegyenlítődött és a Steelers épp minden idők legnagyobb Super Bowl fordításához készült Nelson elejtett egy tökéletes passzt ,amely pedig eldönthette volna a mérkőzést. Rodgerst kivéve mindenki más lyukat üvoöltött volna a sisakjába. De mit tett Rodgers? A következő labdát is Jordy Nelsonnak dobta. Kikapcsolta a biztonsági megoldásokat, várt Nelsonra. És ezúttal Nelson kezei végre jól működtek. Elkapta, és egy hatalmas first down lett belőle. Két játékkal később a Green Bay megszerezte a győztes touchdownt, a mérkőzés eldőlt. Hibázni emberi, megbocsátani isteni. De a Super Bowlon megbocsátani - az még jobb. "

 forrás: ESPN Rick Reilly


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr842647035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2011.02.10. 14:54:19

Kösz a cikket. Elég ránézni a képére, intelligens, jó ember.

sanya21 · http://mnfl.blog.hu/ 2011.02.10. 16:44:21

@húsgombóc: igazad van, tényleg jó embernek néz ki.

süti beállítások módosítása