HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.30. 17:05 bergerdaniel

MVP-e vagy? Kitekintés a díjakra, előrejelzés

Címkék: tipp patriots smith érdekesség nfl white brady 2011 2010 rájátszás falcons bradford steelers wild card vick polamalu suh

Január 31.-ei kezdettel, vagyis holnaptól egy hétig, a Super Bowl napjáig naponta fogják kiosztani a liga által alapított díjakat. Ezek a Offensive/Defensive Rookie of the Year, a Comeback Player of the Year, at Offensive/Defensive Player of the Year, illetve az alapszakasz legértékesebb játékosának járó MVP díj. Rendhagyó módon saját tippjeimet fogod most itt látni, kedves olvasó, tehát ha a valós díjazottak érdekelnek, térj vissza pár nap múlva...

Jan. 31: Comeback Player of the Year (Az év visszatérője)

A díj neve alapján ugye mi más is lehetne: az a játékos kapja, aki sérülés vagy egyéb ok miatt egy adott idényben gyengén tejlesített, esetleg egy teljes szezont kihagyott. Igen sokat vívódtam ezen a tippen, de az első jelöltem valószínűleg a DPOY-t fogja kapni, így lett nálam a comeback player Michael Vick.
Kevin Kolb sérülésekor Reid megjátszatta a biztos tartalékot, aki szépen meg is nyerte azon meccsek többségét, ami rá volt bízva. Mérlege jobb volt, mint fiatal kollegájáé, ezenfelül még egy jó darabig nem feledjük, mit művelt a Redskins ellen. Ha valaki az idén kezdett el itthon NFL-t nézni, és látta akkor Vick játékát, máris történelemnek volt szemtanúja. A ronda ügye tehát a múlté, igaz, már túl van a harmincon, de várnak még rá nagy évek az Eaglesben, abban biztosak lehetünk.


Feb. 1.: Offensive Player of the Year (Az év támadójátékosa)
Ahogy nagyon sokszor elsütöm azt a közhellyé vált mondást, miszerint 'ez itt az NFL, és bármi megtörténhet', úgy szépen meg is törénik, és áltaában mindennek az ellenkezője. Gondolok itt arra, hogy a szezon előtt ezt a díjat már sokan előlegben odaadták volna például Chris Johnsonnak, Philip Riversnek vagy Aaron Rodgersnek. Utóbbi kettőnek bár nem volt annyira rossz szezonja (leszámítva, hogy a Chargers szégyenszemre lemaradt a playoffról), mégis követtek el olyan buta hibákat, amik gyakran mérkőzésekbe kerültek.
Meg aztán, nem unalmas hogy minidg irányítók kapják ezt a díjat? Az én tippem Roddy White.
Bár sokat volt sérült, hála az orvosi stábnak, csak egy-két mérkőzést kellett kihagynia, amikor pedig pályán volt, hát secondary legyen a talpán, aki utoléri, vagy le tudja előle halászni a labdát. Az idén White lett az NFC legeredményesebb elkapója (115 elkapás, 1389 yard, 10 TD), Matt Ryannel halálos párost alkotnak. 

Feb. 2.: Coach of the Year (Az év edzője)
Na, ez is rendesen megosztja a szakértőket, az biztos. A legtöbben Todd Haley-t a Kansas HC-ját várják befutónak, és bár igaz, hogy az alapszakaszt kell ilyenkor nézni, én hajlok rá, hogy a rettenetes verés, amit a Wild Card fordulóban kaptak, igen messze viszi Haleyt a díjtól. Nálam az év edzője Mike Smith.
Smith az Atlanta Falconsszal olyat tett, ami még nem volt a franchise történetében: harmadik egymást követő szezonjában is pozitív mérlegű lett a csapat, vagyis több győzelmet, mint vereséget értek el. Már 2008-ban, Smith első évében is lehetett látni, hogy elindult valami a Falconsnál, az idei 13-3-as mérleg és főcsoport-elődöntő jelzi, hogy beléptek a liga elitcsapatai közé.

Feb. 4.: Offensive/Defensive Rookie of the Year (Az év támadó/védekező újonca)

Ez talán az egyetlen díj, ami nem osztja meg az NFl világát, mert annyira egyértelmű mindkettejük személye, hogy vitatkozni sem igen érdemes: Sam Bradford és Ndamukong Suh.
A fiatal irányító olyat csinált az évek óta hattyúhalálát élő St. Louis Ramssel, amit előtte Marc Bulgernek sikerült: csoportdöntőt játszhatott, az igaz, hogy ebben alulmaradt. Nagy jövő van előtte, még a végén félni kell a St. Louistól is.
Suh pedig tényleg az, akit meg sem kell indokolni. Brutális erejű, iszonyatosan gyors játékos (defense-fal létére!), emellett pedig az egyik legszerényebb  a ligában. Csupa jót kívánunk neki.

Feb. 5.: Defensive Player of the Year (Az év védője)
A comeback playernél már említettem, hogy eredetileg az álábbi játékost hoztam volna ki rá, hiszen egy egész szont átívelő tavalyi sérülés elkapta, ezután meg idén úgy tért vissza és játszott a ligában, mintha nem kellett volna majd' egy teljes naptári évet játék nélkül töltenie: Troy Polamalu.
Az NFL legszerényebb és legbecsületesebb játékosa, valamint a WR-ek és nem ritkán a QB-k réme is, a pályán néha egy vadállat. Vagy inkább mindig.
Az idei volt élete szezonja, kérdés, nem fut-e ki lassan, elvégre ez már a tizedik éve volt, de le kell szögezni, a Steelers az idén megtalálta utódját. Az meg mindig kell.

 

 Feb. 6.: MVP (A legértékesebb játékos)
Ezen sem igen kell vitatkozni: A Patriotssal az NFL legjobb csapata lettek, passzai halálpontosak, valamint képes 400 passzkísérletet teljesíteni anélkül, hogy interception lenne belőle. Tom Brady, akit csak egy szerencsétlen este vitt távol pályafutása ötödik Super Bowl-jától.

 

 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr452625148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása