HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.02.28. 10:53 sanya21

NFL Combine összefoglaló: 1. Irányítók

Címkék: draft mallet combine irányító locker draft ígéret cam newton gabbert ponder

A hétvégén már nem csak interjúk voltak az Indianapolisban zajló NFL Combine-on (azaz a főiskolás játékosfelmérőn) hanem gyakorlatok is. Az idei drafton résztvevőkre azt mondják, hogy különösen a támadó és a védőfal szempontjából lesz erős csoport, de néhány kiemelkedő tehetségű elkapó és futó is van köztük. Meg persze irányító, bár a jövő Joe Montanaja valószínűleg nincs közöttük. De mivel sokak számára ez a legnépszerűbb poszt, kezdjük velük:

Cameron Newton, Auburn

 A legnépszerűbb, rock-sztár státusú idei Heismann-trófea győztes irányító igazán nem tett ki magáért. A fizikai feladatokat kiválóan teljesítette, gyors volt, és nagyot ugrott, ami bizonyítja, hogy milyen erősek a lábai - jól fog tudni mozogni, ha szükséges. Azonban a dobásai kevésbé sikerültek jól. A karizma biztosan megvan a hosszú passzokhoz is, de az időzítéssel gondjai voltak. Igaz, korábban nem nagyon adott pl. 5-lépéses passzokat, és ahhoz képest nem volt rossz. Gyakorolnia kell, az biztos.

Christian Ponder, Florida State (a képen)

Nem okozott csalódást. Az irányítók közül talán neki volt a legjobb napja összességében. Biztos kézzel dobott, jó volt az egyensúlya miközben hátralépett passzolni, gyorsan, jó ütemben engedte el a labdákat. Egyre jobbnak tűnik, minél inkább maga mögött hagyja a szezon során összeszedett sérülését.

Jake Locker, Washington (a képen)

A másik játékos, aki kifejezetten jól dobott. Erős karja van, és a pálya bármely pontjára tisztán odatudta dobni a labdát. Megbízhatónak tűnt.

Ryan Mallet, Arkansas

A csoportból a legerősebb és a legjobban csavarja a labdát. Azonban a pontossággal és az időzítéssel gondjai voltak. Ha azt mondjuk, hogy Locker stabil volt, akkor ő inkább küszködött.

 Blaine Gabbert, Missouri

Nem dobott a Combine-on, majd a Pro Day-én, hazai pályán. Ettől függetlenül könnyen lehet majd ő az 1. QB akit a Drafton kiválasztanak.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr172696925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása