HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.10. 19:59 bergerdaniel

Gond nélküli továbbjutás

Címkék: vélemény összefoglaló rájátszás kansas chiefs playoff baltimore ravens wild card

Vannak az NFL-ben olyan meccsek, amiken az utolsó pillanatig rágja a körmét az egyszeri futballbarát. Vannak olyanok is, amelyek ugyan hozzák a szintet, de különösebb csatát, nagyobb playeket nem igazán. És vannak olyanok, amiket a negyedik negyed elején el akarsz kapcsolni, mert azt mondod: sima volt, és kész.
Nos, a Baltimore az utóbb leírt módon intézte el a Kansast.

Pedig nem tűnt ez annyira egyszerűnek. Az első negyedben látható volt, hogy mindkét csapat óvatosan kezd, kóstolgatáson és védelmi bravúrokon kívül nemigen láthattunk akciót (idetartozó statisztika egyébként, hogy a Kansas védelme immár 17 mérkőzés óta nem enged az ellenfélnek az első drive-ban TD-t szerezni).

Aztán két perccel a vége el őtt megremegett a föld az Arrowhead Stadiumban: Jamaal Charles 61 yardos TD futásával megvoltak az első pontok, 6-0. A play kapcsán dicséret illeti a Kansas támadófalát, ugyanis védőt a közelében se engedtek, hadd fusson zavartalanul Charles.

A második negyedben már nem valószínű, hogy J. C.-t nagyon megdicsérték volna, ugyanis elvesztett egy labdát az ellenfél térfelén, így megvolt az este első turnovere. Ráadásul kezdetét vette a Ravens D# pusztító erődemonstrációja is.


Hogy a KC problémái tovább fokozódjanak, a félidő végén Joe Flacco elkezdett játszani: egy remekül felépített drive végén Ray Rice kapta el a fiatal QB 9 yardos passzát, ezzel már 10-7 volt a Baltimore-nak. Ez az eredmény pedig már nem is változott a hátralevő néhány másodpercben, így egy igen kétesélyes eredménnyel vonulhattak be a csapatok az öltözőkbe.

A harmadik negyedben 9 percig csak egy field goal növelte a Hollók vezetését, ám 6:24-el a negyed vége előtt jött egy újabb fumble, amit a Ravens védői összeszedtek, így kezdett kissé lejteni a pálya, és nagyon nem a Kansas javára. Itt kezdődött ugyanis az, amit nem tudom, hány, de biztosan számos szakíró írt ma le totális összeomlásként, és ami a Kansas drukkereit könnyen sírásra késztethette.
Ugyanis innentől a Baltimore egyszerűen azt csinált, amit akart. A harmadik negyedet 13-0-ra nyerték, ezzel már 23-7 volt az állás, és egy negyeddel a vége előtt látva a Kansas játékát már mindenki számára világos volt, ki játszik vasárnap este a Pittsburgh-gel.
Az utolsó negyedben Willis McGahee is megfutotta a maga TD-jét, beállítva ezzel a végeredményt: 30-7. Valami nagyon hiányzott a Kansasnek… 

…ja, persze, a labdák. A mérkőzésen a Ravens védelme ötször (!) ünnepelhetett szerzett labdát, a már említett két fumble mellett Matt Cassel három interceptiont dobott, saját csapata sorsát pecsételve meg ezzel. A meccsen Cassel 50%-os pontossággal passzolt (9/18), 78(!!) yardig jutva. Mit mondjak, van hová kiforrnia a Chiefsne. Ez a meccs ugyanis nem azon ment el, hogy fiatal a csapat, hogy évek óta nincs egy rendes irányítójuk, vagy hogy a Baltimore úgy játszott, ahogy akart: ennek a csapatnak nincs kellő playoff tapasztalata. Viszlát jövőre, remélhetőleg a drafton nem nyúlnak nagyon mellé.

 

 

 


6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr362575005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyfejű 2011.01.10. 21:52:02

Én a Chiefsnél az offense csiszolgatását is elengedhetetlennek látom. Azt hiszem a siralmas szót kell használnom a jelenlegire, nincs B terv, ha a futás befuccsol. Cassel többre lenne képes szerintem, de ahhoz jobb sémák kellenének.

bergerdaniel · http://ujkurir.blog.hu 2011.01.10. 21:57:00

A passzjátékra valamit sürgősen ki kell találni, mert az egy dolog, hogy van 1-2 jó futód, azzal nem lehet SB-be jutni, ahogy azt a Chiefs most keményen megtanulta.

És továbbra is azt mondom, hogy kell egy jó irányító Kansasbe. Cassel már a Patsnél sem bizonyított, erre idén a tavalyi szezonja alapján (!!) az egyik legzsírosabb szerződést tolták elé, eredmény sehol. Matt Cassel egy túlfizetett nímand, ezen nincs mit ragozni.

egyfejű 2011.01.10. 22:16:22

Mit SB. Playoffba sem fognak jutni jövőre a kőkemény sorsolás miatt. Ilyen impotens támadójátékkal jó, ha pozitív mérleget fognak elérni.

bergerdaniel · http://ujkurir.blog.hu 2011.01.10. 22:25:26

@egyfejű: azért idén sem voltak velük túl jóhiszeműek, más kérdés, hogy gyenge csoportból könnyű továbbmenni 10-6-tal.
Most szerintem jön 3-4 év, amíg a fiatalok beszoknak a ligába, az újak beilleszkednek a csapatba. Azt is el tudom képzelni, hogy jön legalább egy olyan év, mint a Carolinának idén, ilyen offense-el pláne. Ha ezek megvoltak, Ricsi legnagyobb örömére pár év múlva konf. döntő is lehet ebből.

tumbi 2011.01.11. 18:14:54

@berger90: Nem lesznek rosszak a főnökök...szvsz egy Jets jellegű csapat van kialakulóban náluk: kemény védelem, jó futás, QB manage. A különbség az a new york-iak javára, hogy ők döcögő szekérrel is a győzelem közelében tudnak maradni. Már csak az az egy gond, hogy a Bolts mégegyszer nem tesz nekik akkora szívességet, h egy fél szezont elb...énázik ;)

egyfejű 2011.01.12. 07:39:06

@tumbi: És ha nem megy a futás? Akkor szögre lehet akasztani a QB manage-t.
Nézted a Time of Possession-t? KC - 18:16, Ravens - 41:44.
Nincs az a védelem, ami bírná erővel az ilyen asszimetriát. Valamit a fizetés felvételén meg a labda átadásán kívül is kell csinálnia a QB-nak, az meg nagyrészt séma kérdése.
A Falcons idei játéka mutatja, hogy ez a járható út, kiegyensúlyozott támadó játék.

süti beállítások módosítása