HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.12. 21:55 tumbi

11 vs 11 : A Seahawks Chicago-ba látogat

Címkék: beharangozó nfl seahawks rájátszás playoff bears

Seattle Seahawks @ Chicago Bears  2011.01.16. - 19.00

    Múlt héten sokan gondolták úgy, hogy a seattle-i 12. ember - ahogy a csapat szurkolóit emlegetni szokták - komoly befolyással bírhat a Saints elleni mérkőzés végkimenetelére. Hogy a hazai pálya mekkora szeletet hasított a sikerből, azt soha nem fogjuk megtudni, de óriási győzelmüknek köszönhetően, soron következő mérkőzésükön kénytelenek kizárólag a pályáralépőkben bízni. A hétvégén ugyanis a Seahawks - elhagyva hazai környezetét - a szeles városba látogat, hogy az utószezont most megkezdő Bears-szel mérje össze erejét. A két csapat az alapszakasz 6. hetében már találkozott egymással, mely összecsapás a halászsasok 23-20-as győzelmét hozta, szintén vendégként. Messzemenő következtetéseket azonban ebből ne vonjunk le! Sok idő telt el, és mindkét csapat játéka sokat csiszolódott azóta. Halkan megjegyezném azt is, hogy az első mérkőzéssel ellentétben a chicagoi védelem egyik motorja, Lance Briggs most játékra kész állapotban van.

A mérkőzést eldöntő kérdések:

Az alapszakaszban gyengélkedő vagy a playoffban remeklő Hasselbeck-et láthatjuk?

Az egy teljes szezon során 12 TD-t (max. kettőt egy mérkőzésen) kiosztó Matt Hasselback, múlt héten 4 hatpontos játékból vette ki aktívan a részét, 272 passzolt yard mellett. Hasonlóan jó játékát a maciknál megújuló Julius Peppers és társa Israel Idonije próbálja majd megakadályozni. Mindketten 8-8 sack-kel vétették észre magukat az alapszakaszban.

Kihagyhatom Marshawn Lynch-et?

A múlt heti 131 futott yardos mérkőzés, és 67 yardos bombasztikus TD-je után semmiképp! Bár Brian Urlacher és csapata nem hiszem, hogy oly módon asszisztálna neki, mint tette azt a Saints annál az ominózus futásnál.

Melyik arcát mutatja Cutler és támadófala?

Jay Cutler volt az a QB idén, akit a legtöbbször fektettek a hátára. Számszerint 56 sacket szenvedett el, melyből 6-ot a már említett 6. heti találkozón. Nem éppen a leginponálóbb mutató ez sem Jay, sem az őt védeni hivatottak számára. A szezon előrehaladtával a Mike Marzt féle támadósémába egyre inkább illeszkedni látszott az irányító, de megfelelő nyomás esetén a zavarodottság és a hibák újra és újra előjöttek. Márpedig megfelelő nyomásra számíthatunk a szezon során 37 sacket produkáló seatte-i védelemtől, melyből Chris Clemons egymaga 11-et vállalt. 

Chicagoi futójáték?

Matt Forte harmadik évében ismét átlépte az 1000 yardos határt futásban (1069), ráadásul karriercsúcsot jelentő 547 elkapott yarddal is segítette csapatát. Látszik tehát, hogy a seattle-i védőknek nem csak a futásra, hanem a screen játékokra is fel kell készülniük, ha semlegesíteni szeretnék a remek RB-t.

Washington vagy Hester?

Minden bizonnyal sokaknak feltűnt a megszaporodó "furcsa" punt és kickoff, a Wildcard kör alatt. Úgy tűnik nagyon félnek a csapatok egy ilyen jellegű nagy játék elszenvedésétől és egyszerűen nem rúgják az elit returnerek kezébe a labdát. Hatványozottan igaz lehet ez, ha az egyik oldalon Leon Washington 3 kezdőrúgást, a másik oldalon Devin Hester 3 puntot hordott vissza idén, egészen az ellenfél végzónájáig.

Összességében egy kőkemény mérkőzésre számítok, ami sokkal inkább a védelmek dominanciájáról, mintsem a pontok zuhatagáról szólna!

Jó szórakozást!

 


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr652579908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyfejű 2011.01.13. 09:41:28

A régi kérdés is felmerül, jót tett-e az egy hét kihagyás a Bearsnek.
Egy adat áll csak rendelkezésünkre, a bye week után a 9. héten nyögve-nyelve verték meg - igaz Torontoban - a Billst, Forte csak 49 yardot futott. Ezzel egy 5 győzelmes sorozat kezdődött, azaz jön a szokott konzekvencia: affene tudja. :)

tumbi 2011.01.13. 09:55:15

@egyfejű:
Igazad van. Gondoltam is rá, hogy beleírom, de ez már sokszor, sok helyen előjött. Az általad írottnak az ellen pólusa lehet pl, hogy a Seattle meg egy nagy győzelem után, 1000 fokon égve érkezik hozzájuk. Gőzöm nincs melyik alapigazság valósul meg:)

süti beállítások módosítása