HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.02.13. 17:50 sanya21

Super Bowl győztesek sztárfutók nélkül

Címkék: trend érdekesség super bowl futó peterson tomlinson chris jonhson

Adrian Peterson, Chris Johson, LaDanian Tomlinson mi a közös bennük? Sztárfutók, nagyszerű teljesítményekkel, de eddig a legjobb éveikben sem volt esélyük a Super Bowl közelébe sem kerülni. Az elmúlt éveket vizsgálva úgy tűnik trend bontakozik ki a e téren, így lehet, hogy a jövőben sem lesz gyűrűre esélyük.

(Megjegyzés: Tomlinson idén a Jets-cel AFC döntőt játszott, de egyéni eredményei meg sem közelítették a Chargersben teljesítetteket.)

Két dolog figyelhető meg. Egyrészt a 32-ből mindössze 9 csapat volt az előző szezonban, ahol egy futó vitte volna a futójátékok több mint 60%-át. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy a csapatok jelentős része inkább megosztja a terheket, és nem egy sztárfutóra bízza azt.

A másik, amely a csapatok számára mindig iránymutatóul szolgál, a Super Bowl győztesek. Nézzük át az utolsó tíz győztes csapat kezdő futóit abból a szempontból is, hogy milyen pozícióban draftolták őket!

Év— Játékos, Csapat: Draft kör
2010 — James Starks, GB: 6. kör
2009 — Pierre Thomas, NO: draftolatlan
2008 — Willie Parker, PIT: draftolatlan
2007 — Brandon Jacobs, NYG: 4. kör
2006 — Joseph Addai, IND: 1. kör
2005 — Willie Parker, PIT: draftolatlan
2004 — Corey Dillon, NE: 2nd round
2003 — Antowain Smith, NE: 1. kör
2002 — Michael Pittman, TB: 4. kör
2001 — Antowain Smith, NE: 1. kör

Látható, hogy a 8 játékosból akik a listán szerepelnek mindössze 3-at draftoltak az első körben. Fontos kiegészítő információ az is, hogy abban az évben, amikor Super Bowlt játszottak egyiküket sem választották be a Pro Bowlba. egyikük sem nevezhető sztár vagy elit futónak. Az utolsó Pro Bowl résztvevő Super Bowl győztes futó Marsall Faulk volt 1999-ben.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a Super Bowl győztes csapatok ne futtatták volna jól a labdát. Négy csapat a Saints 2009-ben (6.), a Giants 2007-ben(4.), a Steelers 2005-ben (5.) és a Patriots 2004 -ben (7.)  is a top 10 futó csapat között volt.

Azonban ezeket a teljesítményeket a csapatok általában elit futók nélkül érték el. Ellenben az irányítók a következők voltak: Aaron Rodgers, Drew Brees, Peyton Manning, Ben Roethlisberger, Tom Brady, vitathatatlanul igazi sztárirányítók, az egyetlen aki nincs közülük a listán az Phillip Rivers.

Ez is egy adalék tehát ahhoz, hogy mennyire nagy, egyre növekvő szerepe van az irányítók teljesítményének, és a futójáték szerelmesei bánatára egyre kevesebb a futóknak.

Forrás: Frank Tadych NFL Network

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr492657812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása