HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.03.04. 08:35 sanya21

Bob Sanderst kitette a Colts - leigazolta a Chargers

Címkék: szerződés viking patriots safety redskins chargers cowboys bears bills colts bob sanders leslie frazier atogwe jerry jones

UBDATE: Azután, hogy meglátogatta a Jaguars, a Bills és a Jets csapatát Bob Sanders a Colts korábbi sztár safety-je a San Diego Chargershez igazolt.

Egyéves szerződést kötött a csapattal, melynek igazgatója A.J. Smith a következőt nyilatkozta: "Mindig is nagyra tartottuk. Okos, erős, ösztönös játékos. Az intenzitása és a nagy játékokra való képessége azonnali hatással lehet a védelmünkre."


Megjegyezzük, hogy ez mind igaz, azzal az aprócska feltétellel, hogy Sanders egészséges. Ami sajnos már egy jó ideje nem volt rá jellemző. A Chargers óvatossága azért látható azon is, hogy csupán egy évre kötöttek szerződést. De azért bízunk benne, hogy kilábal végre a srác a gödörből, jó játékos, megérdemli. És a nézők is, hogy láthassák még játszani.

korábbi cikkünk a vonal alatt:

 

----------------------------------

Így múlik el a világ dicsősége. Bob Sanders 2007-ben még az Év védőjátékosa volt és Super Bowl győzelemig vezette az Indianapolis Coltsot. Ma azonban már szabadügynök, mivel szerződést bontott vele csapata.

A 2004-ben második körben draftolt safety a 2007-es szezont követően kapott igen jól fizető új szerződést a Coltstól, azonban azóta igen keveset tudott játszani. Nagy ütköző aki magát sem kíméli. Részben ezért is volt nagyon sokat sérült. A következő szezonban 5,5 millió dolláros alapfizetés járt volna neki, és egy olyan játékosnak, aki az elmúlt 3 szezonban összesen 9 meccsen lépett pályára (időrendben 6+2+1), ezt bizony igen kockázatos lett volna kifizetni.

Így viszont most bárki szabadon leigazolhatja. Az nyilvánvaló, hogy (a 2 évvel ezelőtt visszatérő Michael Vick esetéhez hasonlóan), hogy szerződésében majd alacsony alapbér, de magas teljesítményarányos bónuszok lesznek. Kis kockázat, nagy potenciális nyereség, ez lesz a csapatok elve vele kapcsolatban. De mely csapatok lehetnek a legkomolyabb kérői?

1. Buffalo Bills: Egy igazán komoly safetyjük van Jarius Byrd személyében. Mindenképp szükségük van az erősítésre.

2. Minnesota Vikings: A cover 2-t játszó Vikingsnak szüksége van/lesz jó safetykre. Az idei draft nem lesz túl erős ezen a poszton, így maradnak a szabadügynökök. Ráadásul az úk vezetőedző, Leslie Frazier és Sanders már dolgoztak együtt korábban.

3. Washington Redskins: LaRon Landry a Liga egyik legjobb fiatal safetyje, de igazán jó free safety nincs a keretben. Ráadásul a tulajdonos, Dan Snyder szeret nagy neveket igazolni.

4. Dallaas Cowboys: A pletykák szerint a Cowboys a Rams safetyje O.J. Atogwe iránt is érdeklődik, hiányuk van a poszton, ez egyértelmű.  A két játékos közül biztos csak legfeljebb az egyik kerül a keretbe, de nem kizárt, hogy Jerry Jones inkább a nagyobb sztárra hajt. Persze lehet, figyelembe véve sérülékenységét, hogy rosszul jár vele.

5. Chicago Bears: Ha egészséges tudna maradni, azonnali erősítést jelentene az amúgy sem gyenge chicagoi védelemnek. Szintén cover 2-t játszanak, Sanders ismeri a rendszert, mindenki jól járhatna.

+1 New England Patriots: Itt valószínűleg nem kezdőnek igazolnák, de egészségesen és jó formában megszerezhetné a posztot. A Patriots secondaryje rengeteg yardot benyelt a szezon során, ráférne az erősítés. Ugyanakkor egy árversenybe a Patriots, már csak hagyományai miatt sem fog beszállni.

---------------------------

FRISSÍTÉS:

A mai napon Sanders meglátogatta a Jacksonville Jaguars csapatát, amely szintén érdeklődik a szerződtetése után.

Hová igazol végül Sanders, nem tudjuk még, de biztosan nagy harc lesz az aláírásért. Miért? Az alábbi videón látható, milyen egy formában lévő, egészséges Bob Sanders:

Az írás Matt Bowen, NFP cikke felhasználásval készült.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr112677026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása