HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.02.25. 15:31 sanya21

Az NFL Combine (a főiskolás játékosok felmérője) gyakorlatai

Címkék: draft felmérés adat főiskola combine draft ígéret

Ugyan ma még csak interjúk vannak az április Draft előtti legfontosabb eseményen, a Combine-on, de itt az ideje, hogy egy kicsit megismerjük, miről is van szó. A Combine a főiskoláról kikerülő játékosok legfontosabb fizikai és szellemi felmérője. Mintegy 150 ígéretes játékost hívtak meg a szervezők, vegyesen minden pozícióból, miből többet (linebacker, támadófalember), miből kevesebbet (QB, rúgó).

A hét során számos paraméterüket lemérik (méretek - ugyanis a főiskolák néha kicsit túloznak) illetve fizikai, ügyességi és szellemi  próbát kell kiállniuk. A drafton aztán csapatról csapatra változik, hogy ki milyen jelentőséget tulajdonít egy 40 yardos időnek, vagy egy fekvenyomásnak.

Fizikai gyakorlatok:

  • 40 yardos futás
  • fekvenyomás (hányszor tud kinyomni 115 kg-ot egyfolytában)
  • távolugrás
  • súlypontemelkedés
  • L-alakban futás (3 bója futás)
  • vonalfutás (oda-vissza-oda-vissza egyre nagyobb közökkel 20 illetve 60 yardos össztávval)
  • pozíció függő ügyességi tesztek (dobás, elkapás oldalazva, háttal futás stb.)

Szellemi tesztek:

Ezen kívül vannak orvosi felmérők rejtett sérülések nyomát kutatva, drogtesztek, izületvizsgálatok és interjúk.

Az interjúk, azaz a csapatok képviselőivel, edzőkkel, megfigyelőkkel folytatott beszélgetések jelentőségét sokan lebecsülik, de nem szabad. A csapatok jó része nem csak a képességekre, hanem a karakterre is kíváncsi. Egy-egy 15 perces beszélgetés során egy meggondolatlan főiskolás akár örökre elvághatja magát valahol, de ha megnyerő tud lenni, akkor nagyban elősegítheti, hogy őt válasszák majd.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr152690110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása