HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.03.09. 08:45 sanya21

Itt az ideje kiküldeni a jogászokat a teremből - lassan megint fogy az idő az új kollektív szerződés aláírására

Címkék: hírek nfl 2011 cba kollektív szerződés tulajdonos játékos szakszervezet robert kraft

Hiába hosszabbítottak 24 órát, majd hét napot az NFL kollektív szerződésének lejárati dátumán múlt csütörtökön. Immár megint lassan az óráját kell nézni az egyszeri rajongónak. Még három tárgyalási nap, és... És vagy lesz megállapodás, vagy...de ebbe belegondolni is rossz.

A felek tárgyalási hajlandóságát immár egy rossz szó sem érheti. Tegnap - azaz kedden az eddigi leghosszabb, 9 és fél órás maratoni vitát folytattak. Ennek során bejelentették, hogy felkértek egy befektetési bankot tanácsadónak, hogy segítsen a játékosoknak a rendelkezésükre bocsátott könyvelések értelmezésében, és teljességük, hasznosságuk megítélésében.

A tulajdonosok ugyanis, engedve a játékosok régóta fennálló követelésének immár teljes hozzáférést adtak könyveléseikhez. Személy szerint én ezt mindenképp egy előremutató, üdvözlendő tettnek érzem, és remélem, a másik oldal is fog tenni egy lépést amely a megegyezés felé mutat.

Érdekesség, hogy a múlt hét végén, amikor még nem volt meg a megállapodás a hosszabbításról sem, az egyik legerősebb tulajdonos, Robert Kraft (New England Patriots) megpróbálta visszaterelni a konstruktív mederbe a vitát azzal, amit már többször is hangoztatott az elmúlt hónapokban: "Itt az ideje, hogy kiküldjük a jogászokat a teremből, hogy az üzletemberek megállapodhassanak." Ezt az ötletet én is támogatnám...

Érdekes az a kérdés is, hogy a CBA, illetve annak hiánya hogyan érinti a szabadügynökké váló játékosokat. Az feltehető, hogy amíg nincs megegyezés, igazolások sem lesznek. Ha pedig remélhetőleg sikerül megegyezni, az NFL források szerint akkor is el fog majd telni 5-7 nap, mire hatályba lépnek az új szabályok, eldől, hogy ki igazolható, ki nem, esetleg új kategóriák is lesznek..stb. Úgyhogy a nagy igazolásokra most még mindenképp várni kell. De persze az igazi nagy dobás, bombaszerződés az új kollektív szerződés aláírása lenne...

ui: A képen szereplő, és a címadó mondatot elmondó Kraft nem vesz részt az utolsó heti tárgyalásokon, mert üzleti úton van külföldön. Onnan üzent, hogy szerinte a héten létrehozható a megállapodást. Legyen igaza!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr732723949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása