HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.06. 17:32 tumbi

Égi csata: szentek a tengeri sólymok ellen

Címkék: tipp beharangozó saints seahawks rájátszás playoff wild card

Az alapszakasz befejeződtével, ha lehet – márpedig lehet – az izgalmak tovább fokozódnak. E hétvégén ugyanis - a Wild Card kör keretein belül - négy mérkőzéssel megkezdődik az egyenes kieséses szakasz, az NFL Playoff.  Az első körben – főcsoportonként - a két „gyengébb” mutatóval rendelkező csoportgyőztes fogadja, a két legjobb nem csoportgyőztest.  A következőkben a szombati nap első mérkőzését veszem górcső alá:

New Orleans Saints @ Seattle Seahawks  2011.01.08. - 22.30

Nehéz mit mondani egy olyan mérkőzésről, amikor egy - az NFL történetében először - negatív mérleggel playoffba jutó csapat fogadja a regnáló bajnokot... de közhelyesen szólva egy mérkőzésen bármi megeshet.  Főleg olyankor, amikor egy az általában időjárással nem foglalkozó dome csapat (Saints) igazán belekostólhat a télbe, pláne idei legjobb futói nélkül, sérülésektől tizedelve. Történt ugyanis, hogy Chris Ivory és Pierre Thomas szolgálataira idén már nem számíthat a Saints, mindketten IR-re kerültek a héten. Aggasztó lehet még a szentek számára, hogy az utóbbi hetekben kirobbanó formában játszó újonc Jimmy Graham (tight end) és Malcolm Jenkins (safety) sem tudott még  edzeni a héten, míg a csapat másik két tigh endje Jeremy Shockey és David Thomas is csak limitált munkát végzett. Ezzel ellentétben Seattle-i oldalon a sérülések miatt nem kell, hogy a fejüket fogják.

A mérkőzést eldöntő kérdések:

-          Az alapszakaszban egyszer már összefutó két csapat képes lesz e a passzjátéknak nem kedvező hidegben is olyan légiháborút vívni, mint azt tették idei első mérkőzésükön?

(Brees 382, Hasselbeck 366 yard-dal fejezte be a mérkőzést)

-          Mike Williams és Ben Obomanu megtudja e még egyszer lepni a szentek védelmének hátsó alakzatát, amely első mérkőzésükön idei talán leggyengébb produktumukat nyújtották?

-          Szükséges e az előzőkben írt passzjátokot játszania a Seahawks-nak, vagy  Marshawn Lynch megembereli magát, és a megtett yardoknak köszönhetően az oldalvonal szélén tudja tartani Brees-t?

-          Drew Brees-re nagyobb nyomást tudnak gyakorolni, mint tették azt korábban (hozzáérni is csak egyszer sikerült), vagy az erős túlzással is csak nem túl erősnek nevezhető secondary-re bíznák a passzjáték hatástalanítását?

-          Mit talál ki Sean Payton a Saints domináns tigh end játéki helyett, ha a sérültek nem lesznek teljes értékűek?

-          Marques Colston valóban egészséges?

-          Reggie Bush megbirkózik az ölébe pottyant elsőszámú futó szerepkörrel, vagy az ex-Seahawks-os Julius Jones bizonyít volt kenyéradója ellen?

Tipp:

                Minden problémájuk ellenére Saints sikerre számítok.

Kulcsember(ek):

                Reggie Bush, Lance Moore

 

Ez az mnfl blog első nem a szerkesztő által írt bejegyzése, köszi tumbi!


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr452565452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyfejű 2011.01.06. 18:05:42

Az én tippem is a Saints. Már csak azért is, mert vissza kell adnunk a 16. heti kölcsönt. :) Mégegyszer nem verhetik meg a Falcons-t.
Azon a meccsen amúgy a Saints bebizonyította, hogy remekül meg tudja fogni a futójátékot, hisz Turner csak 48 yardig jutott.
Brees szerintem a szertárossal meg a vizesfiúval is össze tud játszani. Tény, bele kell majd melegednie, az elején lesz INT, valamit a Seahawks 12-ik játékosa is kapjon. :)

egyfejű 2011.01.06. 18:16:23

Sanya, töröld majd az egyiket plíz. Hülye blogmotor, késve jelenítette meg az elsőt, azt hittem rosszul klattyogtam.
Elnézést mindenkitől.

csiga00 2011.01.07. 09:30:57

Remélem nem lesz egyoldalú a meccs, én is Saints sikert várok (szívem szerint 10 ponton belül, hogy izgalmas legyen).

civil 2011.01.07. 14:12:26

"a passzjátéknak nem kedvező hidegben"
Patriots-Cardinals két éve, Pats-Bears idén: nem is látták egymást, akkora volt a hó, mégis volt vagy 10 passzolt TD a két meccsen. Esőben/sárban rossz dobni, nem hidegben/hóban.
Pl. hóban egyenes routokat (streak, slant)kell futni, ahol nem kell hirtelen irányt váltani vagy megállni. A cornernek nagyon nehéz dolga lesz, főleg ha press-re közel áll a WR-hez, és fordulia kell utána.

süti beállítások módosítása