HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.21. 10:50 sanya21

Green Bay Packers- Chicago Bears NFC döntő, avagy így készül a medvesajt!

Címkék: vélemény beharangozó packers rájátszás nfc bears

Vegyünk két nagy múltú csapatot! Chicago Bears: 8 NFL mellett 1 Super Bowl bajnoki cím. Green Bay Packers: 11 NFL mellett 3 Super Bowl győzelem. Rakjuk őket egy 61,500 fő befogadására képes legendás stadionba, melynek neve  Soldier Field! Ez vár ránk január 23-án, vasárnap!

A két csapat idén már kétszer találkozott, hiszen csoport riválisokról beszélünk, először a harmadik héten a Soldier Fielden nyert egy nagy meccsen 20-17-re a Bears, ahol  Devin Hester ’’visszahordó császár” 62 yardos punt visszafutásával és Brian Urlacher  utolsó támadást megalapozó szabadlabda kiharcolásával diadalmaskodtak. Majd jött az utolsó alapszakasz játékhét, na meg a bosszú, a Packers 10-7-re hozta a meccset, ezzel megkaparintva az utolsó Wild Card pozíciót!

Eljött a harmadik felvonás, méghozzá egy patinás porondon az NFC döntőben!

A Bears utoljára 2006-ban járt itt ahol a New Orleans Saintset küldték pihenőre, majd a Super Bowlon az Indianapolis Colts állta útjukat. Ez a meccs is arról szólt, mint az egész 2005-ös és 2006-os szezonjuk… a támadósor a védelemre és a speciális csapatra bízta a meccset, mint tudjuk nem volt elég! 3 rájátszás nélküli év következett, amiért a támadósort okolták. Kellett találni egy franchise irányítót és elé tenni egy olyan támadófalat, ami nem engedi át a QB egészségére ártalmas tényezőket!

Így került a csapatba Jay Cutler a Denverben már bizonyító tehetséges karmester. Sajnos sem ő, sem a támadófal nem hozta a tőle elvárt teljesítményt 2009-ben. Cutler rosszul érezte magát ebben a rendszerben: 27 TD mellé 26 eladott labda nem egy biztos QB benyomását kelti. 2010-ben végre összeállt a támadó csapat is, Cutler egy-két meccs ellenére vigyázott a labdára. A szezon második felében pedig Matt Forte, a futó is hozta a tőle elvárt teljesítményt, amivel megjelent egy új faj, melynek neve a’’Medvuszoffensus produktívusz’’!

 Nézzük miben kerekedhetnek a Macik a Sajtfejűek fölé!

Nagyon sok múlik majd azon, hogy megtudják-e védeni Cutlert. Ez viszont nem lesz egyszerű feladat. nem elég a Green Bay védőfala, tehetséges linebacker sora, még 2009 legjobb védőjátékosára, Charles Woodsonra is figyelni kell, aki labdaszerzésekben és hatalmas ütésekben is jeleskedni szokott! Egy biztos, ha Cutlernek megy a játék, a Bears megállíthatatlan! Mikor száznál magasabb passzmutatót produkál egy meccsen, akkor veretlen!

Ha a passzjáték akadozik nagy teher hárul majd Forte vállára, aki futásaival és elkapásaival is hihetetlen mód támogatja a Chicago támadósorát, utolsó opcióként vagy a screen passzoknál őt fogja keresni Cutler! Az elkapók egy ötödik helyen rangsorolt passz elleni védelemmel állnak szemben. Knox és Hester kevés mélységi passzot fog kapni. Inkább 10-15 yardos passzok lesznek a jellemzőek, de ha egyszer csak jön majd a hosszú, ne felejtsük, ez a két srác igen komoly sebességgel rendelkezik!

Greg Olsen, a medve méretű tight end az elkapásaival zilálhatja szét az amúgy igen erős Sajtfejű linebacker sort. Úgy vélem, nagy szerepe lesz a találkozón. Olsen kitűnő end zone célpont is, és emellett a vélhető nagy nyomás miatt, ha gyorsan kell majd Cutlernak szabadulni a labdától Forte mellett ő is sokat segíthet neki a pár yardos elkapásokkal!

A Macik rendkívül jó védelemmel rendelkeznek, futás ellen a második helyen voltak rangsorolva az alapszakaszban. Ez nem jelent sok jót a Packers amúgy sem acélos, bár ébredező futójátékának. Urlacherék gondoskodnak majd arról, hogy ne legyen ez több mint Green Bay fut”óóóhhhh”játék! Rodgers háborgatásáról a nagyszerű defensive end, Julius Peppers gondoskodik majd! Az Achilles sarok talán a passzjáték elleni védelem lehet, amiben huszadikak voltak! A kulcs: nyomás alatt kell tartani Rodgers-t, ne legyen ideje olvasni a védelmet, plusz a secondarynek tapadnia kell a Green Bay elit elkapóira, mint piócák Krokodil Dundeera!

A Chicago Bears az a csapat, akik ellen ha puntolni kényszerül az ellenfél, annak speciális csapat koordinátora verejtékezve, gyomorideggel nézi végig, amint a labda a levegőbe emelkedik… majd a 23-as mezszámú Devin ’’hangrobbanás” Hester kezében köt ki! Az már régen rossz az ellennek, ha a labda hozzá kerül. 5 év alatt 14 visszahordott touchdown! A ligában a legtöbb edző már nem rúgatja neki a labdát, így a Chicago jobb mezőnypozícióiba kezdheti a támadásait! Ezen a meccsen ő még Vastag Csabánál is nagyobb X-Faktor lehet!
 

A magam részéről szoros meccset várok, ahol az időjárás nem lesz faktor, hiszen a Green Bay is hozzászokott a hideghez, viszont a Soldier Field légköre nem egy békés hely a betolakodóknak… főleg ha sárga sisakot viselnek G betűvel az oldalán!

A cikkért köszönet legújabb szerzőtársunknak qbbradynek!


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr622602063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gulyás Szabó István 2011.01.21. 11:25:56

a tökéletesen formaidőzítő Packers verhetetlenre gyúrta magát a play-off-ra. bár a legutóbbi Bears elleni meccsen érezhető volt, hogy a valódi tét hiánya, a motiváció hiányával volt egyenlő a medvéknél, én bízom benne, hogy a sajtfejek - szoros mérkőzésen ugyan - de levadásszák a az ellent. lelki szemeimmel már látom is Clay Matthews erdei házának kandallója előtt a kiterített medveszőrt... GO PACKS!

sanya21 · http://mnfl.blog.hu/ 2011.01.21. 11:28:42

@P. Szabó István: ez jó :-) a medvebunda.
Az eredményt meg majd meglátjuk. Nemsokára jön a cikk a Packers szemszögéből is.

Gulyás Szabó István 2011.01.24. 13:23:40

végül mégis odakerült az a medvebunda...;)

süti beállítások módosítása