HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.31. 13:10 sanya21

Pittsburg Steelers-Dallas Cowboys: 35-31 Super Bowl XIII. - a 6. legjobb

Címkék: videó érdekesség összefoglaló super bowl cowboys steelers

 A XLV. Super Bowlra készülve a héten minden nap bemutatunk egyet az elmúlt évtizedek legjobb döntői közül. Az NFL Films szakemberei szerint a lista 6. helyezettje a tizenharmadik Super Bowl volt.

A győzelmet elsősorban az irányító Terry Bradshow szerezte meg a Steelers számára, amely így az első csapat volt, amelyik 3 győzelemmel büszkélkedhetett. Bradshow 4 touchdown passzt adott, 318 yardot passzolt és a meccs MVP-jének választották.

A mérkőzést elsősorban a 4. negyed izgalmai teszik halhatatlanná. A szoros első félidőt követően 21-17-es állásnál a Steelers 19 másodperc alatt két TD-t szerzett. Történt, hogy előbb Franco Harris 22 yardos futása ért be, majd a visszahordást elejtette a Dallas játékosa, a labda a Steelershez került, s Bradshow már az első down-nál TD passzt adott Lynn Swann-nek: 35-17 a Pittsburghnek.

6:51 volt hátra és úgy tűnt, minden eldőlt. A Cowboyok azonban nem adták fel. Irányítójuk Roger Staubach előbb végigvitt egy 4 perces TD-menetelést, majd még a 2:23-nál megszerezték az onside kicket! És Staubach vezetésével újra végigmeneteltek a pályán: touchdown.

Ekkor azonban már csak 22 másodperc volt hátra és a második csoda nem sikerült, az újabb onside kick már egy Steelers játékos birtokába került, így a hatalmas meccs véget ért. 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!

 

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr442627690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása