HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.02.06. 11:24 tumbi

AP Díjkiosztó: Papírforma

Címkék: hírek díj nfl

  Az elmúlt napokban három kategóriában is díjazott az NFL. Így pénteken az Offensive/Defensive Rookie of the Year, szombaton pedig a Comeback Player of the Year díjak kerültek kiosztásra. Az eredmény előre boritékolható volt, hisz a három játékos idei teljesítménye messze kimagaslott aktuális vetélytársai közül. A díjazottak tehát a következők:

Offensive Rookie of the Year: Sam Bradford, QB

Bradford, a legutóbbi draft 1/1-es választottja már első évében rászolgált a bizalomra. A 2009-es szezont egy győzelemmel záró St. Louis Rams csapatát idén hét győzelemhez segítette, amivel egészen az utolsó fordulóig még az NFC nyugati csoportjának megnyerésére is esélyük volt. 590 passzkísérletéből 354 sikeres volt, melyből egy 169-es sorazatot ráadásul eladott labda nélkül produkált.  Ezen adatok egyaránt rekordnak számítanak az újonc irányítók között. 3.512 passzolt yard-jánál, csak egy bizonyos Peyton Manning tudott többet felmutatni elsőévesként, míg 18 kiosztott TD-je ezen vonatkozás minden idők 5. helyére volt elegendő. 

 

Defensive Rookie of the Year: Ndamukong Suh, DT

A draft második helyén választott Suh első mérkőzésétől kezdve a Detroit Lions védőfalának vezéralakjává vált. Újonc évében 10 sack-et, 1 interception-t, és 1 fumble-t jegyzett, ráadásul egy szabadlabdát még TD-re is visszahordott. Az idei rookie-k közül ő volt az egyetlen, akit beválasztottak az AP All-Pro Team játékosai közé.

 

Comeback Player of the Year: Michael Vick, QB

Ha nem lett volna Tom Brady kimagasló éve, vagy múltban viselt dolgai miatt nem kérdőjeleznék meg sokan személyiségét, még az MVP cím sem lenne túlzás Vick idei szezonja után. A két börtönév okozta kényszerpihenő után, a tavalyi esztendőben még csak szituációs feladatokat kapott a neki második lehetőséget kínáló Philadelphia Eagles csapatátol. Idén azonban - Kolb sérülését követően, már a második héten - újra a kezdő csapatban találta magát. A lehetőséget megragadó Vick végül az NFC keleti csoportjának megnyeréséig vezette csapatát. A szezon során 3.018 passzolt, 676 futott yard-ig jutott, 21 TD-t a levegőben, 9-et a földön ért el. A 10. heti Redskins elleni teljesítménye pedig minden idők egyik legjobbja volt: 333 passzolt yard, 4TD, 0 INT, 80 futott yard, 2 TD. A számok magukért beszélnek. Vick visszatérése óta új ember, jobb QB lett. Csak örülni lehet egy ilyen játékos másodvirágzásának!


komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr272641766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása