HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.02.15. 08:10 sanya21

Vegyes hírek az NFL kollektív szerződésével kapcsolatosan

Címkék: hírek szerződés szezon tárgyalás 2011 cba kollektív szerződés tulajdonos manning brees jerry richardson játékos szakszervezet

Az NFL-rajongók érdeklődésének homlokterében manapság - focimeccsek híján - egy birkózó verseny áll. Birkózó verseny a liga illetve a tulajdonosok képviselői, valamint a játékos-szakszervezet között a kollektív szerződésről. Ha március 4-ig nem születik megállapodás, nem tudni mi lesz. Az is lehet, hogy még jó sokáig csak a birkózás marad futball helyett. Az elmúlt napok témával kapcsolatos eseményei közt volt pozitív is, negatív is, sajnos az utóbbiból több. Ezek következnek most. 

Pozitív: A játékosok részéről igazi elismert nagyágyúk is beszálltak a tárgyalásokba, a Super Bowl előtt tartott megbeszélésen Peyton Manning és Drew Brees is részt vett.

Negatív: Ezen a megbeszélésen az egyik tárgyaló, a Carolina Panthers tulajdonosa Jerry Richardson meglehetősen lekezelően beszélt a két irányítóval, különösen Manninggel. "Fiam, segítsek elolvasni azt a bevételkimutatást? Elmagyarázzam, mi áll benne, nem tudom, hogy tudod-e, hogy kell nézni?" A forrás hangsúlyozza, hogy mindenki más korrekt, tiszteletteljes volt, de Richardson nem. Ez pedig nem nagyon fogja előre vinni a tárgyalásokat. (Az ő véleménye a következő: "A múltkor egy kel**t  szerződést írtunk alá. Most viszont összetartunk, és visszavesszük a ligánkat.")

Negatív-pozitív: A játékos-szakszervezet tárgyalt a legjelentősebb játékos-ügynökökkel, hogy a kilépő főiskolások bojkottálják a combine-t, azaz a draft előtti felmérőt, és az összes többi ilyen jellegű rendezvényt. Ez jelenleg úgy tűnik, nem fog bekövetkezni.

Negatív: Mindenki készül az elhúzódó harcra. A tulajdonosok benyújtottak egy munkaügyi keresetet, amelyben a játékos-szakszervezetet azzal vádolják, hogy szándékosan húzták el idáig a dolgokat, és csak felszínes tárgyalásokat folytattak. A szerződés lejárta utáni napra találkozót hívtak össze. A szakszervezet természetesen cáfol, és visszatámad.

Attól tartok, hogy mi, nézők is kénytelenek leszünk az izmok csatái helyett a tárgyalóasztal melletti izmozásokra készülni. Lesni a híreket a touchdownok helyett, és aláírásért szorítani kedvenc csapataink helyett.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr492662172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása