HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.02.16. 09:28 NehGar

Ezt jósolták meg a maják? - Látomások a jövő évi NFL szezonról

Címkék: vélemény humor szezon 2011 kollektív szerződés

A maják 2012-es jóslatát sokan a világvégével párosítják össze, mások egy új világ kezdetét remélik. Egy amerikai football rajongónak a következő szezon elmaradása valószínűleg az apokalipszissel lenne egyenlő. Nem maradt más hátra, mint belenézni a kristálygömbbe és egyesülni az univerzummal. Ebben a cikkben leírom, milyen változatait láttam a jövő alakulásának!

Koromsötét éjszaka van, a hold fakón pislákol. Egy több emeletes villa dolgozószobájában Roger Goodell, az NFL feje, gondterhelten mered maga elé…

Csak egy mondatot mormol: "Miért nem fogadtam el a játékosok ajánlatát?" Majd benyúl az asztal fiókjába, amelyből egy mappát vesz elő, "B TERV" felirattal. Aztán elkezdi magában olvasni a pontokat…

1.pont: Megtartjuk a draftot, azok az újoncok, akik elfogadják a feltételeket játszhatnak.

2. pont: ’’Sztrájktörők’’ alkalmazása - nyugdíjba ment játékosok visszacsábítása. Brett Favre, akire hozzáteszem ez egyáltalán nem jellemző, elgondolkodik még egy szezonon. Más ligákból való átcsábítás (Ki ne szeretne az NFL-ben játszani?!). Végül focis filmekben feltűnő sztárok szerződtetése, 2 okból. Egy: jó kis marketing, kettő: minden szurkoló álma egy játékos, aki végül mindig győz! Keanu Reeves így lesz a Patriots irányítója, Jamie Foxx a Raidersé, Nelly, a rapper pedig az Eagles futója!

3. pont: Ha ezek mégsem válnak be… Jegyet foglalni Timbuktuba, az összes pénzt svájci bankszámlára utalni, név megváltoztatása Abidine Halaman-ra. Ezek Roger tervei, de mi lesz a szabadságon lévő játékosokkal, edzőkkel?

Mi lesz a játékosokkal?

Mark Sanchez-t felkeresi egy zsebkendő gyártó cég, mert elbűvölte őket az AFC döntőben tett produkciója! (https://www.youtube.com/watch?v=hZivMImu8L0)

Az edzője, Rex Ryan is el tudna helyezkedni más szakmákban. Még a New England elleni rájátszás meccs előtt felkerült az internetre egy videó, amelyben kiderül melyik női testrészhez vonzódik a Jets trénere leginkább... Ez pedig a lábfej! Szóval adott pár szakma, ahol ezt a szeretetet kamatoztatni tudja, mint például cipőboltos, lábmasszőr vagy éppen Kovi "lábfétis" filmjeinek szereplőjeként!

Egy-két NFL játékos már biztosan tudja mit fog csinálni, ha nem lesz szezon. Ray Edwards, a Minnesota Vikings defensive endje boksz pályafutásba akar kezdeni. Emmanuel Steward (boksz edző) azt mondta róla, hogy tehetsége van az ökölvíváshoz. Ez az ötlet sokkal elérhetőbbnek tűnik, mint Brandon Marshall, a Dolphins elkapójának terve. Marshall NBA karriert tervez, a Miami Heat-ban vagy a Denver Nuggets-ben képzeli el magát. Nyilatkozatában elmondta: "Én kívülről hintem majd a pontokat." Majd azt is kifejtette, hogy hajlandó minimum összegért is játszani a Heat-ben.

Egy biztos, a közbiztonság javulni fog az USA-ban. A két hős Terrell Owens (Batman) és Chad "Ochocinco" Johnson (Robin) már teljes munkaidőben üldözheti a gazfickókat. Így együtt maradhatnak, nem úgy az NFL-ben, ahol mindketten távozni akarnak a Bengals kötelékéből!

Kedves olvasók, ki hallott eddig az UFL-ről? (http://www.ufl-football.com) Gyanítom, nem túl sokan. Ez egy 5 csapatos profi liga. 2009-ben volt az első szezon az UFL-ben. Pár játékos, aki már az NFL-ben nem kapott játéklehetőséget, ebben a ligában folytathatta a játékot. Az ismertebbek: Josh McCown (QB), Jeff Garcia (QB), Ahman Green (RB), Daunte Culpepper (QB), Corey Ivy (CB), Cato June (LB). Felmerül a kérdés, ha jövőre nem lesz munkája az NFL játékosoknak, átpártolhatnak a United Football League-be? Fellendülhet ez a liga a másik elakadásából? Esély van rá, de szerintem nem túl nagy!

Remélem a jövő változni fog és megállapodás születik, hiszen lássuk be ez a jövőkép nem éppen kecsegtető! De Rogernek és az NFL vezetőségének jár egy nagy pofon! Az üzlet mögött láthatnák kicsit ezt a fantasztikus játékot is, ami lassan az egész világ szívébe belopja magát, és nem kéne pont most egy ilyen vakvágányra terelni!

 Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr802652378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csiga00 2011.02.16. 11:55:36

Az én álomvilágomban ez úgy nézne ki, hogy azok a városok, ahol nincsenek csapatok, de igény volna rá, beszállnak az UFL-be, ami márciustól-szeptemberig menne tök véletlenül :)
Ez mindenkinek megérné nem? :D

Én ezt kérem majd karácsonyra :)

worf 2011.02.17. 18:57:30

tetszik a cikk!!jo nagyon:)

NehGar 2011.02.18. 00:14:12

@csiga00: Én is benne lennék abban, hogy minél több focit lássunk! Jó elképzelés! :)

NehGar 2011.02.18. 00:17:12

@worf: Örülök,hogy tetszik! Remélem a további cikkekről is hasonló véleménnyel leszel...:)

süti beállítások módosítása