HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.06. 20:56 tumbi

Sakkjátszma: Rex Ryan vs Peyton Manning

Címkék: tipp beharangozó rájátszás playoff jets colts wild card

 New York Jets @ Indianapolis Colts  2011.01.09. – 02.00

Amennyiben a Saints @ Seakhaws mérkőzést totó zsargon alapján sokan országos kettesnek mondanák, akkor a Jets @ Colts lehetne a tipikus háromesélyes, ha nem kellene valamelyik csapatnak mindenképpen továbbjutnia. Ha már az előzőekben kiemeltem, érdekességképpen most is megjegyezhető, hogy egy jobb mutatóval rendelkező csapat (Jets 11-5) vendégszerepel egy kevesebb győzelmet szerző alakulatnál (Colts 10-6). Bár valljuk be, ez semmiképpen sem lehet szálka a szemekben. Mindkét csapat rapszodikus szezonon van túl. A Jets például meccseken keresztül képtelen volt maradandót alkotni támadásban, míg Peyton Manningről megtudtuk, ha egyedül marad, ő se isten, maximum félisten. Bár mindkét csapatnak voltak nehéz időszakaik, teljesen megérdemelten bizonyíthatnak a hétvége folyamán. Habár sérültlistájuk hosszúra nyúlt, komolyabb sérüléssel nem bajlódnak a Jets tagjai, így valószínűleg mind Mark Sanchez, mind Darrelle Revis hadra fogható lesz hétvégén, ahogy a Colts-nál se kell újabb sérültek miatt aggódni.

A mérkőzést eldöntő kérdések:

- Rex Ryan vagy Peyton Manning?

Az egyik zseni a pálya széléről, a másik a pályán belülről repítheti a következő körbe csapatát. A mérkőzés kulcskérdése, hogy a Ryan dirigálta védelem mennyire tudja megnehezíteni Manning dolgát, és meccsben tartani sokszor gyengélkedő támadóegységét. Ha a nyomás nagy,  Peyton is képes hibázni.  Akadt rá példa idén elég,  márpedig a Jets védelmétől a nagy játékok nem állnak távol...

- Folytatva a párhuzamot...Revis vagy Reggie Wayne?

A liga legjobbnak tartott shutdown cornere mire lesz képes a legmegbízhatóbb célpont ellen?

- Tudja-e pótolni (vagy inkább mennyire tudja) Dallas Clarkot a "pót" tight end JAcob Tamme?)

- Szorosan az előzőhöz...Ha nagyobb szerepet kell vállalnia, képes-e Pierre Garcon felülkerekedni Antonio Cromartie-n ?

- Az utóbbi hetekben mintha futni is tudnának a csikók. Sikerülhet nekik levenni egy kis terhet Manning válláról?

Santonio HolmesBraylon Edwards és Dustin Keller ? Sanchez.  Melyik,  mire lesz képes ha Dwight Freeney és Robert Mathis liheg a fülébe?

- Javulófélben a Colts futás elleni védelme. LaDainian Tomlinson fáradni tűnik... Shonn Greene-nel karöltve alapkoncepciónak tűnne a sok futás, de ezt Indy-ben is tudják...Meddig mutat az eredményjelző olyan állást, hogy a tandem nyugodtan brusztolhasson a yardokért?

Tipp:

 Lehetetlennek érzem, de ha már elkezdtem...Jets

Kulcsember(ek):

                Jets #D, Tomlinson, meg persze Payton Menning (a szerk:-)

 


9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr972565992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyfejű 2011.01.07. 08:15:44

Én a kulcsemberekhez hozzátenném Sanchezt is. Csak akkor látok esélyt a Jets-nek, ha elég korán össze tud hozni egy épkézláb és TD-vel végződő támadást, amivel vezetést szereznek.
Korai Jets előnynél Manning beleesne a szokott hibájába és elkezdené szórni a labdákat (mint a Pats ellen ugye).

tumbi 2011.01.07. 08:53:31

Jogos az észrevétel, bár eredeti elképzelésem szerint max egy-két embert szerettem volna rakni e pont alá, akik a mérleg nyelve lehetnek.

csiga00 2011.01.07. 09:35:59

Sanyi te kinek szurkolsz? Ugye a kiemelés miatt kérdem, kit szeretnél a Patsnek? Jets, Ravens vagy Chiefs? Van egy tippem, de azért kíváncsi vagyok... :)

sanya21 · http://mnfl.blog.hu/ 2011.01.07. 10:37:14

szerintem a patsnek a jets lenne a legkönnyebb ellenfél. És komoly esélyt is látok rá,
A legkevésbé a ravenst szeretném.
Az is igaz, hogy a Patriots gyökerű csapatok ellen szokott gondja lenni - lásd idén Browns.
Jelen esetben ugye ez a KC-t jelenti, az összes koordinátor és Cassel is volt hazafi.

csiga00 2011.01.07. 10:54:14

A Ravenst tettem én is utolsó helyre, de nem gondoltam volna, hogy a KC keményebb falat lehet mint a Jets, bár én nagyon nem gondoltam bele (szakmai oldalról). Igaz, az utolsó Jets elleni meccsen nem nagyon szenvedett a Pats (emiatt nagyon izgalmas lenne a playoff összecsapás, gondolom Rexék kivesézték mit rontottak el) :)

civil 2011.01.07. 14:21:21

Szerintem Revis lesz Pierre-n, Cromartie Wayne-n

Janika42 2011.01.07. 16:03:31

Santonio IR-en van.
Ha nem játszik nem tudom ki fogja megmenteni a
Jets-t az utolsó másodpercekben.:)

civil 2011.01.07. 21:57:00

Holmes IR-en van, mint sokan (pl. Brady évek óta folyamatosan). De full practicet nyomott, tehát teljes terheléssel edzett.
Kezdeni fog.

egyfejű 2011.01.08. 09:34:02

Most nézegettem az IR listákat. Nem semmi névsor, kitelne belőle egy mostani Panthers. :) (Bocsi!)
Ráadásul kulcsemberek tömege (pl. Darrelle Revis, Reggie Wayne, Mark Sanchez, stb.) van probable státuszban, nagyon sokan csak limitáltan vettek részt az edzéseken.
Ettől még izgalmasabbá válik a csata.

süti beállítások módosítása