HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.19. 07:15 sanya21

Edzőkeringő: Denver, St. Louis, Oakland, Seattle, Minnesota

Címkék: oakland edző seahawks cable rams panthers vikings raiders broncos frazier 49ers offseason caroll elküld mcdaniels singletary elway

A 49ers új vezetőedzőjét, Jim Harbaugh-t bemutató cikkünk után jöjjön egy rövid összefoglaló pár igen érdekes mozgásról a vezetőedzők és koordinátorok piacáról.

Denver Broncos: A Broncos először szerződtette QB legendáját John Elwayt, mint a futball ügyekért felelős alelnök, aki aztán a Pantherst Super Bowlig vivő, de az elmúlt években kevésbé eredményes John Foxot vette fel vezetőedzőnek az elküldött Josh McDaniels helyére. A védelemépítő képességéért elismert Foxra kemény feladat vár, a liga egyik leggyengébb (31. a futás ellen, 32. sackek számát, AFC utolsó interceptionoket tekintve) defensét kell helyretennie.

 

 

St. Louis Rams: McDanielsnek nem kellett sokat a munkanélküliség keserű kenyerét enni, ugyanis ő lesz a Rams új támadó koordinátora (OC). A választás mindkét fél számára kedvezőnek tűnik, McDanielsnek lehetősége lesz helyreállítani megtépázott hírnevét,míg a Rams fiatal irányítója Sam Bradford egy igazi offenzív guru (a Pats koordinátoraként nevéhez fűződik a rekordokat döntögető 2007-es 18-1-es szezon, valamint Brady sérülése után Matt Cassellel elért 11-5 2008-ban) segítségére támaszkodhat majd.

 

 Oakland Raiders: Nem nagyon van olyan alapszakasz, amikor Oaklandben nincs napirenden az edzőkérdés. Az elmúlt évekhez képest egész jó, 8-8-as szezont produkáló Tom Cable elküldése után két héttel bejelentették, hogy az eddigi támadó koordinátor, Hue Jackson lesz a vezetőedző. Az idei szezonban a csapat a franchise történetének hatodik legtöbb pontját érte el, valószínűleg részben ez is lehet a játékosok körében (jelenleg még :-) igen népszerű Jackson kinevezésének oka. Ez lesz az első vezetőedzői munkája. Jackson amúgy már több, mint egy évtizede dolgozik különböző koordinátori pozíciókban, leghíresebb tanítványai közé tartozik Joe Flacco és Chad Ochocinco.

Seattle Seahawks: Azonban szerencsére Cable sem marad munka nélkül. Ő lesz a playoffból a hétvégén búcsúzott Seahawks támadófal koordinátora. A munkakör talán visszalépésnek tűnhet, de elvállalása mellett szólhatott, hogy így Cable gyakorlatilag haza, szülőhelyére költözhetett. Seattle-ben ezen kívül új OC-t, mivel Jeremy Batest kirúgták és QB edzőt is keresnek, amire többek közt a Vikins támadó koordinátora  Darrell Bevell is interjúzik. Úgy tűnik, Pete Caroll gyökeresen meg akarja újítani a támadójátékot. Mondjuk a 7-9 után nem csoda.

 

Minnesota Vikings: Az év közben elküldött Brad Childress helyét immár nem csak ideiglenes edzőként tölti be Lesli Frazier, hanem állandó státuszt kapott. Maga mellé veszi régi harcostársát, (a 80-as évek domináns Bears védelmében játszottak együtt) Mike Singletaryt, aki szintén több szintet visszalép, hogy állást találjon. Ő lesz ugyanis a linebackerek edzője, és "segéd-vezetőedző" a Vikingsnál.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr12594894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása