HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.19. 19:16 bergerdaniel

Így nyer majd csatát a Steelers védelme - AFC döntő

Címkék: new york beharangozó nfl védelem defense pittsburgh rájátszás playoff jets steelers

(Hogy ki játssza majd a Super Bowlt, ki nyeri a konferenciadöntőket? Nem tudjuk! De azért megmondjuk. Ezúttal biztosra megyünk, és a hétvégére hangolódva négy cikkben mindegyik csapatról elmondjuk, miért fog nyerni... a szerk)

A konferencia-döntők lázában égve, illetve már kicsit a lehetséges párosításokat pedzegetve összeszedtünk néhány pontot, melyek egymagukban is befolyásolhatják, hogy melyik csapat játszhat Bowlon Arlingtonban február hatodikán. Ismerve a két csapatot, egyetlen tényező van, aminek pillanatnyi gyengesége számíthat a legnagyobb súllyal. Hogy melyik az? Olvass tovább…

Ellentétben az NFC-döntő párosításával, itt két olyan csapat játszik, akiket előzetesen is minimum playoff-ba vártak: New York Jets – Pittsburgh Steelers.
Hogy egy kis történelemmel kezdjünk: a Steelers igen jó évtizedet tudhat maga mögött, legalábbis Ben Roethlisberger draftolása óta kétszer is Super Bowl-t tudtak nyerni, míg a Jets Joe Namath irányítása óta – 1969 – nem tudtak nyerni.
Még Big Bennél maradni egy kicsit: a fiatal irányító egészen biztosan bebetonozná jövőbeni helyét a Hall of Fame-ben.  Nem is szólva arról, hogy egy hónap után már revansot is vehet a Jetsen a Steelers: december 19.-én otthon kaptak ki 22-17-re, igaz, azt a meccset maga a Pittsburgh rontotta el.

Az tehát már most biztos, hogy kegyetlen csata várható, de hát két ilyen csapattól, ekkora tét mellett ez majdnem minden évben így is van. A Jetset hajtja a vágy, hogy játszhasson 41 esztendő után egy Super Bowl-ban, a Pittsburgh pedig 7 év alatti harmadik bajnoki címének megszerzéséért küzd. Mindkét csapatnak azonban olyan fegyvertény van a kezében, amivel a fél ligát végigverték az egész évben, és mérkőzések múltak rajtuk a playoff során is. És akkor jöjjön az én

Személyes tippem
Fogékonyabb olvasók talán már rájöttek, hogy a védelmekről beszélek. Interceptionok, fumble-ök, visszahordott TD-k tucatjai, rengeteg első hely a védelmi ranglistákon.
És ezen fog a mérkőzés is eldőlni. Borítékolom, hogy nem lesz offense parádé, Roethlisberger leginkább a futójátékra támaszkodik majd (a NYJ LB-sora ellen én arra se igen bazíroznék - de valamiben azért muszáj bízni :-), míg Sancheznek buzgón kell fohászkodnia, hogy kettőnél kevesebb interceptionje legyen a bivalyerős secondary ellen. Amelyik csapat védelme akár egy aprót is hibázik, azt az ellenfél könyörtelenül kihasználja majd. ÉS szerintem pont ezért lesz AFC Champion a Pittsburgh Steelers.

A két könyörtelen védelem közül ők mindig egy lépéssel előrébb jártak, persze az se hátrány, hogy támadásban kifejezetten dominánsak voltak az egy-két apró hibától eltekintve. Ugyanúgy persze nem tudnak egy egész mérkőzésen játszani, mint tették a Ravens elleni harmadik negyedben, de mindenképp meg fogják próbálni.
A két konferenciadöntő közül én mindenképpen ezt ajánlom Nektek. Tudjátok: energiaital/kávé, pizza, chips és halk öröm, fel ne ébredjen a család!

Jó szurkolást mindenkinek!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr932598337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása