HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.28. 20:27 NehGar

Foci, hula-hula, virágfűzér... NFL Pro Bowl

Címkék: pro nfl hawaii afc bowl nfc sean taylor

Aloha! A Pro Bowl mai formájában 1971 óta létezik, Honoluluba (Hawaii) 1980-ban költözött. 30 év után tavaly tett egy kis kitérőt Miamiba, majd idén visszatért a Csendes-óceáni szigetcsoportra. A Pro Bowl egy All-Star meccs, amely az összes amerikai profi ligában létezik. A játékosokat alapszakasz teljesítményük alapján szavazzák be a két főcsoport "válogatottjába". Három csoport szavazataiból áll össze a lista: az edzők, maguk a játékosok és persze a szurkolók! 

Pro Bowl választottnak lenni óriási elismerés, hiszen ők az elit az elitben! Hatalmas gálameccs, ahol csak sztárok vannak a pályán, de a megítélése mégis megosztó! Sokakat nem hoz lázba egy tét nélküli találkozó. A nívója is elég megkérdőjelezhető, rengeteg nagy név mond nemet a felkérésre különböző okok miatt. Ez érthető, hiszen hihetetlen terhelést kapnak az egész szezon során, sokan törött bokával, részleges szakadásokkal játszanak végig egy szezont. Ezért a gálázásra nem marad erő!

Sérülés miatt nem lesz ott idén: Nnamdi Asomugha, Raiders; Tom Brady, Patriots; Lance Briggs, Chicago; Dwight Freeney, Colts; Antonio Gates, Chargers; DeSean Jackson, Eagles; Andre Johnson, Texans; Maurice Jones-Drew, Jaguars; Nick Mangold, Jets; Shaun O'Hara, Giants; Jason Peters, Eagles; Ed Reed, Ravens; Asante Samuel, Eagles; Richard Seymour, Raiders; Ndamukong Suh, Lions; Brian Urlacher, Bears; Patrick Willis, 49ers.

Személyes okok miatt: Kevin Williams, Vikings.                                       

No meg a Super Bowlban szereplő játékosok tömkelege. A Packers-ből: Chad Clifton, Nick Collins, Greg Jennings, Clay Matthews, Tramon Williams, Charles Woodson. A Steelers-ből: James Harrison, Brett Keisel, Troy Polamalu, Maurkice Pouncey.

Az előző szezon óta a nagy döntő előtt kerül megrendezésre a Pro Bowl mint egy felhozó meccsként pózolva az NFL kifutóján… így a Super Bowlon szereplő gladiátorok kimaradnak az örömjátékból!

A másik kérdés, lehet-e barátságos meccset rendezni a Nemzeti Football Ligában? Ebben a sportban nem lehet megcsinálni azt, mint egy kosárlabda All-Star meccsen, ahol alig van védekezés (a 2010-es gálán 280 pont született)! A fociban ugyanúgy meg kell állítani a labdást, ugyanúgy kell blokkolni az ellent, mint egy tétmeccsen! Erre gyönyörű példa volt 2007-es Pro Bowlon, az azóta sajnálatosan elhunyt kőkemény safety, Sean Taylor szerelése (https://www.youtube.com/watch?v=neGsutVPOXw)!

Na de a mélyből kapaszkodjunk vissza a Mauna Loa hegyre! Gyönyörű környezetben, teljes luxus közepette pihenhetnek a játékosok a családjukkal, Brandon Lloyd szörfözéssel üti el a napot, a csoport riválisok együtt szürcsölik a Blue Hawaii koktélt az óceán partján… hát nem ez az AMERIKAI ÁLOM? Mi pedig láthatjuk, ahogy Philip Rivers passzol Wes Welkernek vagy azt, hogy Julius Peppers pacsizik DeMarcus Ware-rel egy zsákolás után! 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook oldalunkhoz! 


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr222621804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

worf 2011.01.30. 11:36:43

Sajnálom a hiányzokat,ugylenne igazai a pro bowl,de igy is szuper lesz

süti beállítások módosítása