HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.30. 12:01 tumbi

Új rezsim a vadlovak élén

Címkék: hírek edző nfl denver broncos offseason

  A Denver Broncos idei, történetének legrosszabb alapszakaszbéli mérlege (4-12) után nem meglepő, hogy a csapat élén komoly változásokat eszközöltek. Az új szelek érkezését már december 6-tól várni lehetett, mikoris a vezetőség kiadta az addigi vezetőedző, Josh McDaniels útját. A megüresedett pozíciót a szezon hátralévő mérkőzéseire ideiglenesen Eric Studesville running back edző vette át. Az idény befejeződtével aztán megkezdődhetett az érdemi munka egy új éra létrehozására.

Egy hónappal McDaniels elküldését követően január 5-én Joe Ellis-t, a csapat korábbi alelnökét elnökké léptette elő Pat Bowlen. A Denver tulajdonosa és eddigi legfőbb döntéshozója ezzel a lépésével valószínűleg kivonja magát a napi ügyek kezeléséből, és inkább a háttérbe vonulva követi az eseményeket. Mindezzel egyidőben közölték a sajtóval, hogy a csapat korábbi emblematikus irányítójára, a Broncos mezben két bajnoki gyűrűt begyűjtő John Elway-re bízzák az Executive Vice President of Football Operations pozíciót, mely munkakör keretein belül szakmai kapocs lesz a már említett elnök Ellis,  a jövőbeni főedző és a General Manager, Brian Xanders között. Elway első feladata a vezetőedző kinevezése volt. Választása az idén a Carolina Panthers-nél nem marasztalt John Fox-ra esett.

Az 1955. február 8-án született John Fox '89-ben a Steelers secondary edzőjeként kezdte meg munkásságát az NFL-ben, mely feladatokat később a Chargers szolgálatában is ellátta. A Los Angeles Raiders védelmének kordinátoraként részt vett a XXXV. Super Bowl-on, melyen csapata vereséget szenvedett a New York Giants ellenében. 2002-től a Panthers edzői stábjának élén munkálkodott. 2003-ban ismét lehetősége nyílt a bajnoki cím megszerzésére, azonban a New England Patriots győzedelmeskedni tudott felettük. Az elkövetkező évek rapszódikus teljesítményének, és minden bizonnyal a jelen szezon 2-14-es mérlegének eredményeképp, szerződése lejártával nem bíztatták maradásra Carolina-ban.

Fox január 13-i érkezésével érdekes holtszezon elé nézhetnek Denver-ben. A Defense specialista edző ugyanis ezidáig a 4-3-as védelmi rendszert kultiválta, amire a jelenlegi 3-4-es Broncos játékosállomány nem feltétlenül megfelelő. Kíváncsian várom, hogy - amennyiben valóban megtörténik az átállás - Fox és csapata képes-e házon belül megoldani az így felmerülő pozíciós problémákat, vagy pedig jelentős játékos-mozgásnak lehetünk tanúi az elkövetkező hónapokban. 

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!


4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr372624994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanya21 · http://mnfl.blog.hu/ 2011.01.30. 12:41:36

A legjobb, amit olvastam John Foxról, hogy biztosan radikálisan meg fog változni az offense hozzáállása és a játékhívások, mert neki a 3. és 7 egy egyértelmű futó down... :-)

sanya21 · http://mnfl.blog.hu/ 2011.01.30. 13:10:16

Azt írod a végén, hogy 4-3-as defensere igazán felel meg a Broncos játékosállománya. Mondjuk 3-4-ben sem nagyon bizonyítottak... de persze tudom, más felépítésű játékosok kellenek...

bergerdaniel · http://ujkurir.blog.hu 2011.01.30. 20:34:08

Szerintem meg legfontosabb, hogy ki fog irányítani. Fox csúnyán befürdött idén egy rookie Qb-val, vajon bízik-e majd Tebow-ban?

tumbi 2011.01.31. 08:09:39

Úgy tudom Orton trade blockon van...

süti beállítások módosítása