HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.02.03. 07:52 bergerdaniel

Az Acélfüggöny Super Bowl diadalt fog érni- Így lesz bajnok a Steelers - beharangozó, esélylatolgatás

Címkék: beharangozó super bowl afc playoff steelers

A többi között blogunk is feliratkozott azon médiumok listájára, akik egész héten dolgoznak azon, hogy ti, nyájas olvasók a lehető legteljesebb képet kapjátok az NFL legfontosabb mérkőzéséről. Ebben a cikkben - szerkesztőségi megállapodás alapján a Pittsburgh felé billentő tényezőkről olvashattok majd.  Lássuk tehát!

  Rengeteg szakíró véleménye, s én is hajlok rá, hogy ezen meccs esetében nem egy tényező fogja önmagában eldönteni, hová kerül majd a Vince Lombardi-trófea. Mint az összes Super Bowl, nem lehet behatárolni, de mégis lesz egyvalami, ami a végén fontos lesz.



Kezdjük az esélylatolgatást azzal amit úgyis mindenki kívülről tud már: az írányítók párharca.
Ebben mindenképpen Aaron Rodgers fog dominálni, nem az alapszakasz-teljesítmény, hanem a PO-ban mutatott játék alapján, ugyanis az alapszakasz óta annyi minden történt, hogy az alapján nem lehet párhuzamot vonni. Roethlisberger ugyanis finoman szólva nem muzsikált nagyon meggyőzően, míg Rodgers gyakorlatilag egyedül verte meg az NFC 1. kiemeltjét, az Atlantát. Ha a Steelersnél mindent a franchise-irányítóra alapoznának, megkockáztatom, hogy még Playoff sem igen lett volna ebből a szezonból, nem hogy a harmadik döntő hét éven belül.

Talán még emlékeztek, amikor a Jets ellen a Steelers győzelmét jósoltam, akkor a védelmekre helyeztem a hangsúlyt. Aki látta azt a meccset, félig-meddig igazat adott nekem, Sanchez ugyanis mozdulni is alig tudott, Harrisonék valahogy mindig a nyakában lógtak. Big Ben pedig ott sem muzsikált jól, TD passza nem is volt, helyette dobott 2 picket.

És van egy olyan érzésem, hogy harmadik Super Bowl-ján sem lesz MVP és ezzel egy Cadillac boldog tulajdonosa. A Packers secondaryje ugyanis az idén nemes egyszerűséggel Turnover-gyár nevet kapott a kersztségben, ennek számait pedig csak emelték később a rájátszásban.

És akkor ugye azt sem felejtjük el, hogy a másik oldalon olyan "nyeretlen kétévesek" játszanak, mint James Harrison, Farrior, és az idén biztos nem zabhegyezésért kapott DPOY díjat Troy Polamalu? Aaron Rodgers előtt pedig a liga egyik leggyengébb támadófala játszik, ki merem mondani, hogy ha nem kerül 4-5 alkalommal a földre, akkor ott súlyos gondok vannak a Steelers defense-nél.

 A Green Bay az NFC döntőn hálát adhatott az égnek, amiért Caleb Hanie csak későn kapott lehetőséget, mert könnyen lehet, hogy most a Bears készülhetne Dallasban. Mégis, aki igazán borsot tört az orruk alá, az Matt Forté volt, akivel néha úgy tűnt, nem tudnak mit kezdeni Matthews-ék. Rashard Mendenhall közismert erőfutó, és ha Maurkice Pouncey center tényleg játszhat, foghatja a fejét a Packers.

Figyelem, ismétlés következik: a Super Bowl-t a Steelers-nek a védelem fogja megnyerni. egész egyszerűen Rodgers nincs azon a szinten, hogy a sok veteránnal felálló védelmet, köztük az idei év védőjét valahogy be tudja ültetni a hintába. Bár klasszis irányító, a gyenge támadófal nem elég egy Super Bowl-győzelemhez. Azon is csodálkoznék, ha Donald Driver nagyon sok mozgásteret kapna a Steelers fiatal cornereitől.

Még vasárnap előtt olvashatjátok az elemzést arról, mi lehet az a tényező, ami a Packers javára billenti azt a bizonyos mérleget. Én kívánok mindenkinek jó szórakozást, feküdjetek le korán vasárnap este, vagy lendítsétek tovább a helyi kisbolt fogalmát a vásárolt sör-, kávé-, és energiaital-eladások területén.

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr72633677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása