HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.02.04. 06:49 sanya21

New York Giants - New England Patriots: 17-14, Super Bowl XLII - a 2. legjobb

Címkék: patriots érdekesség összefoglaló super bowl giants

A XLV. Super Bowlra készülve a héten minden nap bemutatunk egyet az elmúlt évtizedek legjobb döntői közül. Az NFL Films szakemberei szerint a lista 2. helyezettje az arizonai Glenndale-ben rendezett. negyvenkettedik Super Bowl volt. Amely után két csapat játékosai is pezsgőt bonthattak. A jelenlegi Giants és a régi Dolphinsé. Ugyanis a Patriotsnak nem sikerült a tökéletes szezon. Ezt a meccset a hazai NFL rajongók jelentős része élőben látta, úgyhogy ezúttal csak röviden!

A Super Bowlok történetének egyik legnagyobb meglepetése volt. A 18 mérkőzésen át verhetetlen Patriots játékosoknak nem sikerült az utolsó akadályt is leküzdenük. Egy sisak megakadályozta őket ebben... David Tyree sisakja.

Ő kapta el az Eli Manning által vezetett 2 perces győztes menetelés közepén 3. és 5-nél a mérkőzés legkritikusabb passzát. Bravúr volt, ahogy Manning kiszabadult a rázúduló nyomás alól, és még nagyobb az elkapás.

Négy játékkal később pedig Plaxico Burress kezében landolt a győztes touchdown passz.

Mi maradt meg még a mérkőzésből bennem? A nyomás amely Tom Bradyn volt. Az alapszakaszban rekordot jelentő 50 TD-passzt adó irányító a mérkőzés során képtelen volt megtalálni a komfortzónáját. A Justin Tuck vezette Giants védelem 5-ször sackelte, és számtalanszor megütötte. Nem tudta elkapni a fonalat. Persze ez elsősorban nem az ő hibája, hanem a New York-i játékosok dícsérete.

Ennek ellenére a Patriots megnyerhette volna a mérkőzést. A 4. negyedben egy 80 yardos menetelés végén Brady megtalálta Randy Mosst és 14-10-zel átvették a vezetést. Csupán 2:42 volt hátra.

Aztán jött a mindent eldöntő Giants drive. És Eli Manning lett az MVP...

 Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!

 


2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr142636128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LFL_93 2011.02.04. 19:48:19

Van egy olyan érzésem, hogy a legjobb SB a Cards - Steelers lesz...

worf 2011.02.06. 10:05:58

A Szivem vérzett a mecs után ,órákig nem tértem magamhoz,Eli Manning élete mecsét játszott,azota se játszott igy!Majdnem tökéletes szezon volt,de igy is szép év volt!!

süti beállítások módosítása