HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.02.04. 09:19 NehGar

Zöld Öbölben jártam, Super Bowlt láttam! - így lesz bajnok a Green Bay Packers

Címkék: beharangozó super bowl packers playoff

A Green Bay Packers negyedik alkalommal érhet az amerikai football csúcsára! Megnyerték az első, a második, majd legutóbb 1997-ben a harmincegyedik Super Bowlt! Amikor is a Packers fanok által imádott LEGENDA, Brett Favre vezette csúcsra a Sajtfejeket! Favre még 10 éven keresztül, 2007-ig volt tagja a csapatnak, megkérdőjelezhetetlen, sebezhetetlen kezdőjátékosként! Eközben egy tehetséges irányító várt a sorára a kispadon. Szokta az NFL légkörét, tanult…majd 2008-ban eljött az ő ideje! Az első évében 4,038 passzolt yard, 28 TD passz, 93,8-as irányító mutató! Megkezdődött az Aaron Rodgers  éra!

A Green Bay már tavaly is szerepelt a rájátszásban! Sokak szerint az egyik legjobb rájátszás meccsen, drámai vereséget szenvedtek az Arizona Cardinals ellen a hosszabbításban. 

Idén viszont nem lehetet megállítani őket! Íme egy kis áttekintő,hogyan is lett döntős a Packs! 

Út a Super Bowlba:  Green Bay Packers

Sokan temették a Packers-t, amikor a 14. héten Aaron Rogers-t, Landon Johnson a Detroit Linebackere úgy földre teremtette, hogy agyrázkódást kapott. Matt Flynn vette át a kormányt, vele nem sikerült nyerni. Vereséget szenvedtek Detroitban és Foxborough-ban. De eljött a fordulópont, az utolsó előtti héten visszatért Rodgers és a Packs ledarálta az Óriásokat 45-17-re, majd a Macik ellen szoros meccsen behúzták a győzelmet.  

A Wild Card találkozón a Michael Vickkel felálló Philadelphia Eagles fogadta a Sajtfejűeket. Ezen a meccsen az idáig is nagyszerűen játszó Rodgers 3 TD passzt adott, ami nem meglepő! De megjelent a Packers futójátéka, s ez annál inkább! Amit eddig a Packs fut”óhhhhh”játékának ismertünk, feltámadt mint egy Főnix a hamvaiból. Az újonc, James Starks, aki az egész alapszakaszban futott 101 yardot, ezen a meccsen 123 yardot tett meg a labdával! 21-16 lett a vége, a Sasok a nyári edzőtáborig foglalkozhatnak a fiókáikkal!

Ezután az idén otthon szinte verhetetlen Atlanta Falcons következett. Folytatódott a Rodgers varázslat és persze az egész csapat brillírozása! Nem várt arányú Sajtkalapos siker 48-21, Matt Ryanék kontrolálva voltak az egész találkozón. Ismét egy madárraj lett az áldozat… nem vagyok ornitológus, de megállapítható a madarak nincsenek oda a sajtért! Jöhetet az NFC döntő!

Nagy meccs volt láthatáron az örök rivális Chicago Bears ellen! A védelmek domináltak, Sam Shields a Packers újonc cornere 2 INT-t is szedett! Jay Cutler rejtélyes sérülése után, még a harmadik számú irányító is bekerült játszani. Méghozzá igen jól, de a zöldfülű vétet egy nagy hibát! B.J Raji a Sajtfejű védőfal játékos kezébe dobta a labdát aki végig...háááát, gurult az endzone-ig mint valami jófajta Edami tömbsajt! 21-14! Tátátátáá irány a negyvenötödik Super Bowl!

Miben lehet erősebb a Green Bay?

A Steelers ellen futni szinte lehetetlen. A rájátszásban 52.5 futott yardot engedtek az ellennek átlagban… Amivel talán zavarba hozhatóak az a passzjáték! Ebben pedig a Green Bay igazán jó! Igaz,hogy a Bears elleni meccsen nem szerepelt túl jól, de Rodgers fantasztikus formában van! A legjobb számokkal rendelkezik a QB-k között a playoffban! Megfigyelhető,hogy a Pittsburghi linebackerek szinte gondolkodás nélkül rárobbannak a futójátékra. Ezért hamar le is szedik a futót, viszont sokszor bajban vannak a play action passzal! Túlságosan fellépnek a futásra ezért lyukak nyílnak mögöttük ahová belőhető a labda! A középső linebackereik néha nem igazán érzik otthonosan magukat a zónázásban,ezért tight endek és a futók hozhatnak jelentős elkapott yardokat,fontos harmadik kísérleteket! Aaron Rodgers jól olvassa a blitzeket és ezeket az esetek többségében mesteri pontossággal használja ki! A szorongatott helyzetekből is képes olyan passzokat adni, amiből tehetséges elkapó gárdája rengeteg plusz yardott szerez! Ráadásul ha közel kerülnek hozzá Houdini stílusú szabadulásokra képes, Vick után talán a második legjobb ha futni kell! Kitűnő elkapókban sincs hiány. Greg Jennings robbanékony és fantasztikusan megbízható kezű! Donald Driver pedig maga a rutin ,ez a tizenkettedik szezonja!

A védelemről néhány gondolat…Green Bay secondaryje nagyon erős, három rájátszás meccsen, öt labdát szereztek! Ebből kettőt Sam Shields, hármat Tramon Williams!  Charles Woodson 2009 legjobb játékosát sem lehet lebecsülni, ő az a játékos aki mindenhol ott van. Nyomást fejt ki az irányítóra, zónázik, embert fog! Szintén Green Bay tulajdonban van az egyik leggyorsabb linebacker sor. Benne a "svéd heavy metal duó" Matthews és Hawk, olyan blitz csomagokkal ami még Roetlishbergert is megizzazthatja majd! Hozzájuk jön még a B.J Raji által fémjelzett védősor, akik fenyegetőek a QB-ra és kitűnően zárják a réseket amikben a futók próbálnak yardokat hozni! A Packers futás elleni védelme a második legjobb volt a rájátszásban! Érdekes lesz az ütközet közöttük és a Rashard Mendenhall féle futójáték között!

Már csak kettőt kell aludni és ismét itt a Super Bowl! Keserédes, mert nagyszerű mérkőzésnek nézünk elébe (a Black Eyed Peas ellenére is), de az utolsó meccs a szezonban...és az is megeshet, hogy jövőre nem látunk NFL-t! Tehát mindenki élvezze ki a showt!

Ha tetszett a cikk, csatlakozz a Facebook oldalunkhoz! 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr802633632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása