HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.04. 11:01 sanya21

Hírek az új Kollektív Szerződésről

Címkék: nfl előszezon cba kollektív szerződés fizetési sapka alapszakasz goodell

Roger Goodell az NFL vezetője (commissioner) levélben tájékoztatta a hivatalos honlapon regisztrált összes rajongót az új Kollektív Szerződés (CBA) állásáról. Az eredeti szöveg itt olvasható, a következőkben ebből csemegézünk.

A legfontosabb, hogy kijelenti, hogy tudja, hogy a felek képesek a megállapodásra, és el is fogják azt érni.  Célja, hogy segítse a csapatokat és játékosokat egy mindenki számára fair megoldás létrejöttében, amely népszerűbbé, elérhetőbbé és szórakoztatóbbá teszi a focit.

Kijelenti, hogy tudja, hogy az NFL játékosokat jól meg kell fizetni, de a szerencsétlen gazdasági körülmények miatt mindenkinek muszáj kemény döntéseket hozni. „Ha mindegyik oldal enged egy keveset, azzal mindenki, beleértve a szurkolókat is igen sokat nyerhetnek… A nehéz gazdasági időkben is az új CBA adja a lehetőséget, hogy biztosítsuk a sportág jövőjét”

Ezt követően leírja, hogy a szurkolók nem szeretik az előszezon meccseket, így ezek 2-re csökkentése, az alapszakasz meccsek 18-ra történő növelése összességében nem változtatná meg a meccsek számát „viszont a szurkolók számára több jelentéssel bíró, magasabb minőségű focit biztosítana”. (Ez persze enyhe csúsztatás azért, mert a meccsek száma valóban nem nőne, de a kezdő játékosok az előszezonban a legritkább esetben szoktak játszani.)

Ez után hangsúlyozza, hogy mennyire fontos számára a játékosok egészsége illetve a liga egészsége is. Ez alatt pedig az újoncok fizetéseinek maximalizálását érti. Részletezve, hogy „az idei évben az 50 legjobban fizetett amerikai  sportoló közül 5 2009-es NFL újonc volt. Mindenki más bizonyított veterán. 2009-ben az NFL klubok 1,2 milliárd dollárra kötöttek szerződést 256 draftolt újonccal, amelyből 585 millió garantált volt az előtt, hogy egyáltalán pályára léptek volna  ligában… Azt kérjük, hogy a józan ész térjen vissza az újoncokkal kapcsolatos fizetésekhez. A többi liga megoldotta ezt, mi is meg tudjuk.”

Végezetül leszögezi, hogy „többről van szó, mint egy munkaügyi egyezség. Az NFL jövőjéről.  Eltökéltek vagyunk, hogy a szurkolók számára az NFL-élményt tovább javítjuk az elkövetkező években. Egy felelős CBA betölti ezt a szerepet.”

Lényegében tehát sok újat nem tudunk meg, Goodell és a tulajdonosok növelni akarják a meccsek számát, csökkenteni az újoncok fizetését – amiket mi nézők nagyon nem bánhatunk -  és ezzel a levéllel is igyekeznek biztosítani, hogy ha esetleg nem lesz szezon, ne lehessen rájuk mutogatni...


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr262559458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yuppiebasher · http://vankerdes.blog.hu 2011.01.05. 23:26:21

Ritkán szoktam ezzel a bazári majommal egyetérteni, de az újoncfizetésekben nagyon is igaza van. Már miért is keresne többet egy Bradford mondjuk egy McNabbnél?

P.S. szívesen jönnék társszerzőnek, írj vissza, ha érdekel :)

süti beállítások módosítása