HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.01.16. 15:12 bergerdaniel

Sólyom vacsorára

Címkék: vélemény összefoglaló nfl packers rájátszás pro bowl playoff falcons nfc ravens

Egyetlen szakíró sem vállalkozott arra, hogy előzetes jóslásba bocsátkozzon. Bár a fodgadóirodák kevesebb pénzt fizettek a Falcons győzelmére, sokan jöttek azzal, hogy de hát a Seattle is hogy meglepte a Saintset. Valahogy az embernek az ilyen mérkőzések után el kell gondolkoznia azon, mennyi értelme van előzetes jóslásoknak az NFL berkein belül. Ugyanis amit vasárnap hajnalban láthattunk, az minden volt, csak nem az esélyesebb csapat dominanciája (nem is beszélve arról, amit hétfő hajnalban láttunk Bostonban).

Pedig egy darabig már tényleg sokan elhitték, hogy idén a Falconst nem lehet már megállítani, nem véletleül adják ők a legtöbb játéskost az NFC Pro Bowl-keretébe. Rögtön a negyedik percben Michael Turner 12 yardos TD-futásával építgette az előnyét az atlantai gárda, a drive-juik pedig teljesen hibátlan volt, ekkor még egy jól műklödő gépezetnek tűnt az egész. Nem is volt több pont az első negyedben.
Aztán előkerült Aaron Rodgers, aki igen sokáig fog még csuklani, ha Atlantában jár, akkor biztosan. Ráadásul teljesen érdemtelenül, ezene a meccsen végig világosan látszottt, hogy ha nem sérül meg, az Atlanta bizony csúnya verésbe fog beleszaladni, de erről később. Egy 81 yardos drive végén 6 yardos TD-passzot adott Nelsonnak, ezzel a Packers végre egyenlített. Egészen a kickoff-ig: a Pro Bowl-kezdő visszahordó, Eric Weems 102 yardról hordta azt vissza, ezzel 14-7. Néhány Perccel később Kuhn futott TD-t 1 yardról, majd Julius Jones fordított a Packersnek: 20 yardos TD-elkapásával már 21-14 volt a Sajtfejűek javára.
Igyekeztek Matt Ryanék, becsületesen törtek előre, bár Matty Ice addigra eladta a labdát, de ő nem az a fajta játékos, aki könnyen feladja. 9 mp-cel a félidő vége előtt még eleresztett egy nagy bombát - és ekkor jött Tremon Williams, aki zseniálisan leolvasva a játékot, TD-ig hordta vissza az interceptiont, 28-14.

Innentől pedig a Falcons nem tudott talpraállni, a Packers pedig ugyanúgy játszott, mint a Ravens Kansas-ben egy hete: fegyelmezetten, mégis jól szórakozva, az eredményt kézben tartva, az ellenfélnek nagy játékot sem engedélyezve. A vége: 48-21.

Óriási pofonba szaladt bele az NFC első kiemeltjeként PO-ba jutott, így hazai pályán bukó Atlanta Falcons. Az a Packers pedig, akiknek a 14. héten már sokan a kiesést jósolgatták, most NFC-döntőt játszhat. Ez az a pont, ahol bármi megtörténhet.
 


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr422587918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyfejű 2011.01.19. 10:09:03

Mint Falcons fun nem volt jó érzés. Nagyon nem. Amikor Jenkins-t elgáncsolta az NFL embléma érződött, ennek nem lesz jó vége.
A Packers ihletett játéka ellen szerintem senkinek sem lett volna esélye, pláne így, hogy a másik oldalnak semmi sem sikerült.
Mint később kiderült, az AFC No.1. is ki bírta verni magát. Már látom a következő szezonok arról fognak szólni, hogyan tudunk továbbjutni anélkül, hogy mi lennénk a legjobbak az alapszakasz végén. Izgi lesz.

süti beállítások módosítása