HTML

Amerikai foci, magyar szemmel

Minden ami amerikai foci, legalább is ami innen Magyarországról látszik belőle. Meccsbeszámolók, cikkek, ötletek, sztorik, ami jön. Ha tetszik a blog, csatlakozz a facebookon is

Facebook

Twitter

Egy szubjektív magyar NFL blog

2011.02.08. 08:51 sanya21

A XLV. Super Bowl számokban

Címkék: adat összefoglaló super bowl értékelés 2010 packers mike mccarthy playoff steelers rodgers woodley charles woodson jordi nelson greg jennings hines ward

Nem, most nem a stadionbeli nézőszámról és a TV-s nézettségről lesz szó. Ezeket meghagyjuk másnak. Mivel ez egy focis blog, ezért  inkább a mérkőzés legérdekesebb statisztikáiban túrkálunk egy kicsit.

 
 

  • A Packers a második csapat (a 2005-ös Steelers után), amely 6. kimeletként, végig idegenben játsszva nyerte meg a Super Bowlt. Ők a hatodikak  aki wild card helyen jutottak be (azaz 5. vagy 6. kiemelt volt) és győztek.
  • A mérkőzés kulcselemei voltak a Steelers labdavesztései, 21 pontot szerzett belőlük a Packers. A pozitív labdaszerzési mutatóval záró csapatok 33-3-ra állnak a Super Bowlokon. Ez is mutatja, milyen fontos ez a statisztika.
  • És ennek ellenére a Steelers mégis majdnem megnyerte a meccset. Ezt elsősorban a védelmüknek köszönhették volna. A 3. negyedben, amikor felzárkóztak a Packers 4-ből egy 3. down-t sem tudott megcsinálni.
  • Mike McCarty a 3. Super Bowl győztes Green Bay Packers vezetőedző (Vince Lombardi és Mike Holmgren után). Rájátszásbeli mérlege 5-2. Ebből ugye 4 győzelmet ebben az idényben szereztek.
  • Aaron Rodgers nagyon jó (de azért nem "történelmi") teljesítményt nyújtott. Az egész playoffban megbízható volt, a Packers sokat passzolt, de bátran építhették rá a játékukat. Az 1094 yard, amit a rájátszásban nyújtott a 2. legtöbb (Kurt Warner 2008-as 1147 yardja mögött). A 9 TD-passz a 9. legtöbb egy playoffban.
  • Charles Woodson a 4. "nagy trófeahalmozó" játékos, olyan, aki a Heisman Trófeát (legjobb egyetemi játékosnak járó díj), az Egyetemi  nemzeti bajnoki címet és a Super Bowlt is megnyerte.
  • Jordy Nelson a két elejtett passzt leszámítva MVP-teljesítméynt nyújtott. 9 elkapás, 140 yard. Nelson és Greg Jennings egyaránt frachise csúcsot jelentő 21 elkapást mutattak be a rájátszásban.
  • Nick Collins a 2. Packers játékos aki intercceptiont touchdownra hordott vissza egy Super Bowlban. (Az előzőt elég régen, a II. nagydöntőben mutatta be Herb Adderley.)
  • A Steelers továbbra is jó a futás ellen playoffban. Immár 17 rájátszásmetsen sem tudott ellenük egy játékos sem 100 yardot futni. (A sorozat a Redskinsszel holtversenyben a leghosszabb az NFL-ben.) Mondjuk a Green Bay nem is nagyon erőltette a dolgot, a 13 futáskísérletnél kevesebbel még senki sem próbálkozott.
  • A sokak által imádott/utált Hines Ward megint alapaosan kivette a részét a Pittsburh-i támadásokból. Immár 88 elkapásból 1171 yardja és 10 TD-je van a rájátszásokban. Mindegyik az 5. legtöbb a ketegóriában. Immár 17 egymást követő playoff meccsen mutatott be elkapást
  • Ha a Steelers a rájátszásban van, akkor LaMarr Woodley sacket csinál. Legalább is NFL rekordot jelentő 7 mérkőzés óta igaz ez az állítás. A 11 rájátszásbel sackje a 4 legtöbb az NFL történetében. 

 Forrás: Frank Tadych, NFL.com


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mnfl.blog.hu/api/trackback/id/tr892646111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása